HessunKahvila #187

Kesäpäivässä sielu värähtää, kun HessunKahvila kuulokkeeseen tärähtää! Aamun epistolassa mm. seuraavat:

– Apple Music
– Itunes Match
– Mika Sundqvist
Alwari Tuohitorvi
– HeKa = TrendSetteri
– Wet Shaving (Metroseksuaali-hetki)
Mühle Shaving Culture
razormaster.com
– Sähköpyöräily
greencycle.fi
– Yaesu FT-817ND

Palauteloosteri kolisee jälleen. Yahoo! Pistähän kommenttia taas tulemaan! Kiitos viimekerralla kommentoineille! 🙂

4 vastausta aiheeseen “HessunKahvila #187”

  1. Edelliseen jaksoon liittyen. Asentelin kanssa Windows 10:n käyttämättömänä olevaan Lumiaan, malliltaan 820. Ihan kivahan se on, mutta ei ehkä vielä käyttökelpoinen.

    Olenkin jo syyskuusta asti ollut taas Symbian käyttäjä, kun kyllästyin nykyisiin liian isoihin puhelimiin. Lumia 1020 jäi pöydälle ja siitä asti käytössä on ollut Nokia C5 5Mp. Siitä löytyy tarvitut ominaisuudet: puhelut, tekstiviestit, Whatsapp, musiikkisoitin last.fm scrobblauksella ja nettiselain jolla näkee bussiaikataulut. Puhelimeksikin voisi vaihtaa Androidin, jos löytyisi noin 5 cm leveä laite. Tammikuun huhuissa ollut Xperia Z4 Music kuulosti hyvältä, mutta ei siitä ole sen jälkeen mitään kuulunut.

    Vuodenvaihteen aikoihin vaihdoin kotikannettavan vanhan Macbook Airin Lenovo Yoga 3 Pro:hon. Tablet- ja muut tilat ovat kyllä käteviä, ja töissäkin tulee välillä vahingossa kosketeltua näyttöä, vaikkei siinä kosketus ominaisuutta olekaan. Eikä Yoga ainakaan kotikäytössä ole liian painava. Matkalle mukaan lähtee Acer Iconia W4 -kone.

    Älykellokin löytyy täältäkin, nimittäin se ensimmäinen Kickstarter-Pebble, mutta kun nykyinen puhelin ei sitä tue niin hyllyllä sekin on saanut olla. Aktiivisuusrannekkeeksi ostin kokeeksi Mi Bandin jota käytän musiikkisoitinkäytössä olevalla Moto G:llä. Akkua 84 % jäljellä ja viimeksi ladattu 7 päivää sitten. Laite analysoi myös unta ja herättää värinällä. Pyöräilyt ja muut liikunnat seuraan TomTom Multi-Sportilla.

    Taustamusiikkia en jaksossa edes osannut kaivata ja puutteen huomasinkin puuttumisen vasta kun se mainittiin.

  2. Kerroitko parranajokoneesi ja sähköpyöräsi nimen vai menikö ohi? Näyttääkö muuten WordPress, kuinka moni käyttää iOS, Android, Windows Phone jne.?

  3. Apple Musicia on nyt kolme viikkoa takana ja täytyy todeta ettei tämä nyt mikään paras kokemus ole ollut. Hyvänä puolena olen nähnyt sen että heti kättelyssä suosittelu toimii eli ehdottaa oikeasti omaan makuun sopivia artisteja ja kappaleita. Samaan ei ole muut streaming-palvelut tähän mennessä pystyneet ja esimerkiksi spotifyn suosittelut on edelleen omasta mielestäni täysin pielessä. Osaltaan tätä Applen onnistumista voi selittää se kuunteluistani ja musiikkikirjastostani vuosien varrella kertynyt data mitä etua taas muilla streaming-palveluilla ei ole ollut. Toisaalta olen ollut myös spotifyn käyttäjä alusta lähtien ja heilläkin dataa minusta pitäisi olla yllin kyllin mutta siltikään eivät ole onnistuneet kehittämään palvelun tätä puolta.

    Apple Musicissa närästää ensisijaisesti huono ja sekava käyttöliittymä mikä on täysin epä-Applemainen – tuli heti käyttöön ottaessa mieleen että onko tämä kehitetty jossain muualla ja Apple on vain ostanut palvelun. Edelleen kolmen viikon jälkeenkään käyttöliittymä ei ole muuttunut luontevaksi ja helppokäyttöiseksi joihin olen tottunut Applen laitteita ja palveluita käyttäessäni. Jotenkin tulee tunne että tämä palvelu ei kuulu joukkoon. Tulen käyttämään palvelua aktiivisesti kolme ekaa kuukautta mutta nykyisellä käyttökokemuksella en todennäköisesti tule ostamaan jatkoa vaan pysyn Google Musicin ja Spotifyn maksavana asiakkaana.

Kommentit on suljettu.