HessunKahvila HessunKahvila HessunKahvila #18 – SpeakersCorner #6

HessunKahvila #18 – SpeakersCorner #6

Puhujainkulmassa tälläkertaa mukana Hessu, Henrik ja Ville (http://www.unessa.net/omenatarha/blog/)

Suuressa videopodcast, tilaustelevisio ja digitaalimedia -jaksossamme hölistään tälläerää jotain tähän suuntaan.

Omenatarha -podcastin alku ja juuri
Podcasting tekniika, kaista, palaute ja muu huttu
50 prosenttia kuuntelee siksi, että tykkää ja loput siksi, että vihaa
Omat ja toisten ..podcastit
50 jakso PodPäivästä tulossa
Kommentit podcasteissa. Lähettäkää!! Pliiiz 🙂 Myös kritiikki on tervetullutta
Televisio…kuka sitä katselee? Hessu ainakin…
Miglian TV -kortti (USB-dongle) Mäkkiin (http://www.miglia.com/)
Paljon tarinaa Video Podcastingista. Mielenkiintoinen ilmiö. Tilaustelevisiotako?
Ylen uutiset rules OK, netistä tilattuna
NASATV
Anonyymiproxyllä katsomaan televisiosarjoja netin kautta Jenkeistä
YouTube (http://www.youtube.com)
Enhanced podcasting
(http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=301880)
Kaappaako PodShow (http://www.podshow.com/) podcasteja?

4 thoughts on “HessunKahvila #18 – SpeakersCorner #6”

 1. Rokrok. Logitecin headsetin ajoittainen narina oli paikoitellen häiritsevää, muuten kuulosti ihan hyvältä. Setien seurassa tuli kyllä änkytettyä enemmän kuin laki sallii, mutta mitäpä tuosta 🙂

  Pakko mainita lupaamani Diggnationin kännijakson osoite. Jakson tiedot löytyvät osoitteesta: http://revision3.com/diggnation/2006-03-23/ ja latauslinkit erinäisiin videotiedostoihin samaisen sivun lopusta löytyvän ”Download episode”-linkin takaa.

 2. Omenatarhablogin kautta tänne eksyin ja ensimmäistä kertaa kuuntelin. Hyvältä vaikutti. Voisi enemmänkin tällaisia suomalaisia TWiT-tyyppisiä isomman joukon tsättäilyitä nauhoittaa, niitä on ihan hauska kuunnella. Kunnon porukkakeskustelu on aina hauskempi kuunnella kun yhden ihmisen listausta esim. uutisista tai erilaisista julkaisuista.

  Halusin heittää oman mielipiteeni tähän video/audio-version katsomiseen/kuuntelemiseen. Esim. Diggnationin kohdalla olen huomannut että kyseinen ohjelma on huomattavasti hauskempi kun tulee visuaalinen elementti mukaan. Mm. Alex Albrechtin erinäiset ilmeet ja vitsit ovat huomattavasti hauskempia kun näkee Kevinin reaktiot ja toisinpäin.

  TWiTin jotkut lähetykset ovat huomattavasti hauskempia video-versiona mutta usein ”perinteinen” podcast on hauskempi kuunnella… tosin viime aikoina TWiTissä alkaa olemaan jo vähän liiaksikin niitä vieraita ja keskustelusta ei saa mitään selvää teknisten vikojen ja joidenkin henkilöiden suunnattoman kälkätyksen takia.

  Kuuntelu/katselu tavoista …

  Meikäläinen kuuntelee yleensä iPodista autolla töihin ajaessa (tai kuntopyöräily session aikana) esim. uusinta TWiTiä, What’s New Now:ta, päivittäin julkaistavaa erittäin hauskaa Buzz Out Loudia (CNET) tai esim. Girls Gone Gadgetia (CNET), eli yritän kuunnella sellaisia missä ei hirveästi tarvi selainta tai näyttöä kun kuuntelee.

  Videocasteista ehdottomasti parhainta on Unisen mainitsema DL.TV (Robert Heron rulettaa!), commandN, Buzz Report (CNET, Molly Wood on yksi harvoista todella hauskoista naisnörteistä) ja tietty Diggnation. Videocastit tulee katsottua lähinnä Front Rown avulla, en voisi kuvitella tuijottavani moisia jostain iPodin näytöstä… etenkään vähän pitempiä ohjelmia kuten esim. DL.TV.

  Enivei, hyvä podcast, lisää moisia ja rock on!

  P.S. ja jottei ihan positiiviseksi mene niin laitetaan tähän nyt loppuun että se Unisen mikin naksuttaminen oli _erittäin_ ärsyttävää ja WordPressin default teema on tosi rock, mutta voisihan sitä jotain muutakin niistä sadoista WordPress teemoista joita on netti pullollaan niinkönstä käyttää, eikö vain 😉

 3. Terve!

  Ja terveinen täältä tien päältä jälleen. Podcastit soivat korvissa ja Macci pauhaa netissä GPRS-yhteydellä. Toimii, käy ja kukkuu.

  Olis muuten pitänyt varmaan näyttää Sound Soappia (saundsaippuaaa) viimeisimmäälle HKSC:lle, niin olis saanut rutinan pois, mutta ei ehtinyt. Sorry 🙂

  On totta, mitä Elisa sanot ilmeistä ja sanattomasta viestinnästä. Se tuo muutoin ”radiomaiseen” viestintään kyllä mainiosti lisäterää. Siksi jopa perinteiset puheohjelmatkin ovat yleensä ihan hauskoja videona. Olen samaa mieltä. Kuuntelu pelkästään on tietysti helpompaa liikkeessä ja kaikki ei tykkää puhuvien päiden katselusta…heh. Tosin iPod video konsepti on kyllä jotain, mikä muuttaa ajattelun, podcastingin ja kaiken. Sitä kun voi katsella ja kuunnella juttuja samalla laitteella ihan missä vaan…että siinä mielessä olen nimen omaan myös Videon puolesta liputtaja. Podcast Videon nimen omaan…On se niin kätevää ja kivaa kun voi olla oma pieni radioasema ja televisioasema..heh (uutta video iPod versiota odotellessa…).

  Kiitos myös rakentavasta kritiikistä. Tosiaankin Sound Soapilla olis varmaan voinut siistiä tuota rutinaa pois ja WordPressissä tosiaankin on noita teemoja…paljon!. Pitäis varmaan päivittää sivuja ”hieman” jossain vaiheessa. Olen tosin tyhmyyksissäni mennyt muttelemaan esim. sidebarin koodia, joten teeman vaihto aiheuttaa hieman tuskaa…ehkä se vähän jarruttaa. Pitäisi tehdä vähän fiksummin nuo muutamat jutut, niin sitten olisi helpompi vaihtaa teemoja…hih. Ehkä tässä jossain vaiheessa…

  Kiitos palautteesta. Keep it comin’

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Post

HessunKahvila #112HessunKahvila #112

Huhuu! Yllättäen, kuin salami kirkkaalta taivaalta, putoaa jälleen HessunKahvila tajuntaanne. Eihän sitä tänään pitänyt tulla?! Ei niin! Random -pujottelun erikois-lähetyksessä soitetaan tänään kolme kipaletta outoa musiikkia, lauletaan onnittelulaulua äidille sekä