HessunKahvila HessunKahvila HessunKahvila #22

HessunKahvila #22

Suuri palaute- ja podcastjakso

Tervetuloa jälleen perinteiseen HessunKahvilaan. Ohjelmat saapuvat nykyään Ameriikasta, missä kaista on leveää ja levyt laajoja. Kyllä nyt kelpaa.

Palaute-loosteri

Podcastin ja blogin kommentointi edelleen erittäin suotavaa ja sallittua. Pieni matematiikkatehtävä on spämmin hidastukseen tarkoitettu. Toivottavasti ei häiritse. Jätä rohkeasti vain kommentteja edelleen.

Kommentointi vs. Foorumi. Mikä on funktio ja fokus?
Äänipalautteita tullut

Paulin äänipalaute
Hannun äänipalaute (www.shsweb.fi)
Palautepuhelin HessunKahvilaan (03) 7411 8559

Podcasting -osio

Paljon podcasting -asiaa
En peesaa Naurispajaa tai Radio versoa, mutta puhun silti podcasting tekniikasta ja tuotantovoista
http://naurispaja.blogspot.com
http://radioverso.org
PodSQOD (http://www.podsqod.com/)
Podcasting tuotantotavat
HK-podcasting setupit (normaali ja Skype)

Mac-podcast -softia
Audio Hijack Pro (http://rogueamoeba.com/audiohijackpro/)
Garageband (http://www.apple.com/fi/ilife/garageband/)

PC-podcast -softia
Podcast Station http://www.podcaststation.com/
Cast Blaster http://castblaster.com/
Audacity http://audacity.sourceforge.net/download/windows
WaveLab http://www.steinberg.net/24_1.html

Kuvat podcast setupeista tulee myöhemmin blogiin (http://blog.hessujarvinen.com)

Jakson musiikki
MC Lars – Download this song
http://www.mclars.com
http://www.myspace.com/mclars
Download this song musavideo
http://www.vestaldesign.com/blog/2006/02/mc-lars-helps-fight-riaa.html

10 thoughts on “HessunKahvila #22”

 1. Hei,

  Kerroit omaavasi 30 vuoden kokemuksen PC tietokoneista.
  Millainen mahtoi olla ensimmäinen PC tietokoneesi?
  Sivuston http://www.pc-history.org/ mukaan ensimmäinen julkaistiin vuonna 1975.
  Oliko ensimmäinen PC tietokoneesi MITS ALTAIR 8800?

 2. Terve Ano Nyymi,

  No totta puhuen…ostin sen koneen Biltemasta…eikun tuli ehkä hieman liioiteltua tehostaakseni viestin perille menoa….Anteeksi! Ehkä oikeampi aika olisi ollut 29 vuotta, mutta innostuin siinä sitten hieman puhuessani. Sitä sattuu noissa livehommissa. Pahoittelut tästä liioittelusta. Kiitos, että korjasit. 😉

  Ps. Minäkin tykkään PC-koneista.

 3. Tervehdys,
  oikein mukava jakso oli ja nyt olen jotenkin myös jingle puolella päässyt eteenpäin. Otin lomalla kun reissussa oli aikka naikkosen ibookin käteen ja jotakin siinä tuli ihan aikaankin saatua. Kiitos siis vinkistäsi, loopit garagebandissa oli minulle ihan uusi tuttavuus.
  Itse siis ajattelimme julkaista ensimmäisen podcastimme syyskuun ekana viikonloppuna kun koulut niillä tienoilla alkavat. Jokusen taustan ja jinglen, luupin miksi niitä nyt kutsuisi vielä tarvitsemme, joten jos sulla on valmiita mitä saa käyttää niin täytä gmail-tilini =) Varsinkin nuo osiosta toiseen vaihto loopit – pätkät olisivat tarpeen. Musiikillista lahjakuutta kun ei täällä päässä ole pätkääkäään.

  Sitten yksi kysymys liittyen soitettuun musiikkiin. Saako vapaasti netissä olevaa musiikkia (kuten myspace.com ja mikseri.net) soittaa omassa podcastissaan ilman että erikseen kysyy lupaa? Käsittääkseni ei saa jollei sivustolla mainita että saa, esim ilmoittamalla CC-lisenssistä. Tämä siksi että jos käyttäjä haluaakin poistaa musiikkinsa netistä on se edelleen podcasteissa. Kerrohan miten tämä nyt on? Selvää nyt kuitenkin lienee että on parempi kysyä lupaa…

  Tähän loppuun ajattelin vielä mainita PowerGramon PC:lle. Jokunen varmasti aikoo myös skype nauhoituksia pc:llä tehdä ja siihen tuo on oikein hyvä ja todellakin helppokäyttöinen. Ilmaisversiossa ei voi nauhoittaa kun puheluita joissa kaksi mutta jos maksaa 20€ niin saa pro version jolla siis yhmäpuheluidenkin nauhoitus onnistuu. Samassa pro versiossa saa sitten halutessaan oman äänen eri raitaan kuin kanssapuhujien. Ehkä tuo olisi pitänyt laitaa foorumin puolelle mutta tuli nyt tänne.

  -Hannu

 4. Terve,

  Mukava kuulla, että ohjelma oli ok. Hienoa myös, että olet päässyt eteenpäin podcast hankkeessa. Kyllä se ohjelma siitä vielä syntyy 🙂 Onnea hankkeelle. Katsotaan mitä voisin tehdä avuksi noissa tausta jytinöissä

  Hyvä kysymys tuo musiikin soittamiseen liittyvä juttu. En ole itsekkään aivan varma, mikä on tilanne tarkalleen ottaen silloin, kun musiikki on vapaasti ilmaiseksi saatavilla netistä, eikä mistään lisenssistä ole mitään mainintaa missään (esim. myspace.com). Joku viisaampi voisi kommentoida tähän liittyen.

  Mikseri.netin osalta tilanne on selkeä. Siellä musiikin lataaminen on sallittu vain omaan käyttöön ja tarvitset aina luvan artistilta. Muutenkin on toki aina hyvä kysyä lupaa soittamiseen. Hyvä paikka turvalliseen ”podsafe” musiikkin on se legendaarinen http://music.podshow.com Suosittelen rekisteröitymään sinne. Myöhemmin tälläistä musiikkia Suomesta tulee myös http://www.podcasthakemisto.net -osoitteeseen.

  Oikein hyvä vinkki tuo PowerGramon -ohjelma. Kiitos siitä. Vaikuttaa oikein hyvältä softalta! Löytyhän sille PC:llekin loistosoftaa, kun vain kysytään oikeilta henkilöiltä ;-D eikä miltään Macci hörhöiltä 😀

 5. Musiikista ihan pieni sivuhuomautus: jos netissä on jaossa biisi ilman copyright- tai lisenssitietoja, mistä voi tietää, että biisin julkaisseella taholla on siihen julkaisuoikeus? Mä ainakin suhtautuisin varauksella… Podsafe Music Network (music.podshow.com) on siinä mielessä hyvä vaihtoehto, että normaalitapauksessa erillistä lupaa ei tarvitse enää pyytää artistilta, ilmoitus soitosta riittää.

  Niin ja toivottavasti kukaan ei ymmärtänyt sitä ”windows-ihmiset-tekemässä-podcastia” -juttua Naurispajassa niin, että me oltais jotenkin loukkaannuttu SC:ssä olleista kommenteista. Mulle on ihan sama onko kone pc vai mac, kunhan se ei ala temppuilla. Haluttiin vaan sanoa, ettei kantsi yleistää, tai ”pelotella” (liian vahva ilmaisu) Windows-käyttäjiä pois podcastauksen aloittamisesta… 🙂

  Mutta mukava oli kuulla pitkästä aikaa ihan häntä itseänsä!

 6. Terve,

  Podsafe music network on toden totta selkein paikka ladata musiikkia podcastiin. Se on totta.

  Ja mitä tuohon windows -podcastaukseen tulee, niin ei toki ymmärretty että olisitte ymmärteäneet loukkaantua 🙂 Podcastaukseen, kuten kaikkeen muuhunkin sopii niin Windows, kuin Mac-kone. Olen samaa mieltä.

  Ja kiitosta vaan. Oli myös mukava tehdä tätä perinteistä ähellystä välillä. Yritän päästä normaalirytmiin jälleen. Eli joka toinen lähetys olisi ainakin perinteinen ”HK ja pidot paranee” -lähetys.

 7. terveys!
  tässä jatkuvalla syötöllä palautetta viskellen.. juu, terve taas. enpä kerennyt itsekään meripäivä-kiireiltäni russarööhön, mutta eiköhän niillä siellä peace and lovea piisannut ihan tykötarpeikseen. kile pääsi triangelilla osallistumaan mr tampax-osioon, ja muutenkin aurinko paistoi. jatkamme tästä!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Post