HessunKahvila HessunKahvila HessunKahvila #25 – SpeakersCorner #10

HessunKahvila #25 – SpeakersCorner #10

Täyden kympin juhlavassa lähetyksessämme käsittelyssämme seuraavat totuudet

Junat kulkee Lahteen ja takaisin
Makuuvaunut eivät
NPR (National Public Radio) soittaa levylauluja podcasteissa (www.npr.org)
Nettiradiot ja podcasting…eroa on jo levylaulujen soiton suhteen
USA presidentti kandidaatti Second Lifessä. Edistyksellistä vai fuulaa?
Koskettaako Second Life, Habbo Hotelli ja/tai muut virtuaali maailmat
Entä videopuhelut, uudet innovaatiot, uudet käyttöliittymät…
Hessun iPod hajosi! Niisk!
Kestääkö iPodit neljä vuotta?
Apple huhuja (mitä nyt oikein on meneillään ja tuloillaan?)
Kuinka iso iPod oikein tarvitaan ja mitä sinne laitetaan?
Erilaiset kuulokkeet(ko)
Apple ja Dell akut poksahtelee ja ei saa viedä lentokoneeseen
Kännykällä lentokoneessa
Uusia podcast -host -palveluita (podango ja podcast fusion)
Google Adsense…klikkailkaa niitä…eiku
Nokia N91
PayPal, Filiaalit ja niin edelleen
Mikä on Nordean -logo ruotsiksi?
SHSWEB-podcast vie podcastin ilosanomaa valveutuneille opiskelijoille
Internetin käytettävyys Macilla ja muilla marginaalivehkeillä

Paikalla tällä kertaa
Henrik (koskisuomi.tunk.org)
Hannu (www.shsweb.fi)
Jaska (Mäntttän lahja podcastaukseen ja satellite repair man)
Juha (Rovaniemen kirjeenvaihtaja kanveessa tänään)

6 thoughts on “HessunKahvila #25 – SpeakersCorner #10”

 1. Hessulle helpotusta iPod-pulmaan: anna akun mennä loppuun (jos ei tahdo onnistua, käynnistele omenalogoon asti muutama päivä), kunnes se ei näytä enää muuta kuin akkuvaraus-symbolin, joka ei ole animoitu. Aseta laite telakkaan, odota 20-30 minuuttia ja laite ilmestyy OS X:n käyttöön. Alusta iPod Päivittäjällä ja anna iTunesin hoitaa loput. Pitäisi toimia taas.

 2. Terve Tony!

  Ja kiitokset hyvästä vinkistä!! Pitääpäs koittaa tuota temppua. Josko vehjes vielä hyrähtäisi käyntiin. Olisipa hienoa.

 3. Tere,
  iPod kestää 4vuotta: Tai se on pistetty kestämään vain rajatun ajan.
  Onkohan pesukonekin on ohjelmoitu kestämään vain neljä vuotta? Minusta neljä vuotta on melko lyhyt aika minkä tahansa laitteen kohdalla. Tai melkein minkä tahansa… Tiedän tarkalleen ottaen, että korpeaa soittimen pimahdus. Itseltäni hajosi minidisc, mutta sillä alkoi ikää olla tuplaten mitä ipodillasi.
  Virtuaalimaailmoista sun muista uudehkoista häröilyistä: Minustakin on niin, että ainut tie löytää uusia hyödyllisiä keinoja/palveluja elää tässä maailmassa, on testata ja fundeerata mitä ihmeellisimpiä juttuja. Eikös olekin niin, ettei kaikkein merkittävimmistä saavutuksista ja läpimurroista aikaisempi sukupolvi olisi voinut edes kuvitella. Silti, jälkeenpäin ja historiaa tarkastellessa, ne muutokset ovat olleet ilmeisiä. Juuri niinkuin jaksossa puhuit. Itsestäni tuntuu siltä, että kaikenlainen kokeilu ja testaaminen niinkuin esimerkiksi Second Life:kin käsittääkseni on, on hyvin suotavaa. (En nyt ota kantaa rahastus juttuihin.) Ekologisen pistoksen saaneena ajattelen tietysti tätä virtuaalimaailmointia siltä kannalta, että monia uusia ja oikeasti hyödyllisiä palveluja voi kehitellä ja testata virtuaalisesti siten, että luonnonresurssit ei kärsisi liikaa niinkuin tähän asti. Mitä mahtaakaan joku pelle peloton juuri tällä hetkellä keksiä ja sitten seuraava peloton jalostaa hänen ideaansa ja oho, tuotos käykin ilmiömäisen hyvin sujautettavaksi jollekin Second Life tyyppiselle alustalle jne. Pieni sananparsi, joka mielestäni käy hyvin tähän kommentiin: ”Jotkin pienet asiat tänään voivat olla suuria ja merkityksellisiä huomenna”. Ja, että ainaisella karvauksella ei pelasteta maailmaa. Tuntuu vain välillä (siis melkein kokoajan) siltä, että mielikuvitus lopahtaa teknologiseen uudentumiseen vaikka oikeastaan sitä mielikuvitusta pitäisi alkaa hellimään niitä sisältöjä ja merkityksiä kehitellessä ja kokeillessa. Kokonaisvaltaisiin ja kestäviin muutoksiin tarvitaan ymmärtääkseni non-lineaarista ajattelutapaa, sillä suorat tämän hetken projisoinnit luovat yleensä kai ”uutta, mutta samanlaista”.
  Eikös se Einsteinkin sanonut, että mielikuvitus on tärkeämpää kuin tieto?
  Hassua sinänsä kun ollaan tällaisessa tietoyhteiskunnassa.
  Kiitos hyvästä jaksosta ja siitä, että sain vuodattaa 😉

 4. Hola Hirppis!

  Sä olet asian ytimessä täällä! Aivan kuten Tony tuolla toisessa kommentissa iPodeihin liityen!! Johan täällä alkaa kahvilan pöydissä ajatusten sulosävelet kirpoamaan vallan loistaviin svääreihin ja mainiollla tavalla!! No mikäs siinä on kirvotessa, kun on valistunutta kuulijastoa paikalla 🙂 Loistavampi homma!

  On hanurista…miksi muuten aina on hanurista. Hanurihan on hieno soitin. Ennemmin vaikka säkkipillistä (anteeksi säkkipillistit…mäkin olen soittanut klarinettia monta vuotta…) se, että markkinatalous vaatii laitteita hajoamaan. Ehkä neljä vuotta on aika lyhyt aika useiden satojen eurojen laitteille, kuten iPodeille ja pesukoneille. Vai onko hajoamisessa otettu huomioon elinkustannusindeksit…hmm…

  Hauska myös kuulla, että ainakin jonnekkin meni viesti samanlaisena perille, kuin mitä se oli suustani lähtiessä 🙂 Eli juuri tätä innovointia ja mielikuvittelua tarkoitin. Tämä viestin välittymisen paradoksi on sivumennen sanoen myös erittäin mielenkiintoinen aihe, jota myöskin voisi hieman joskus spekuloida: Sen vaikutusta yksilöiden ja yhteiskunnan välillä ja merkitystä esim. innovoinnissa jne…sovellusalueita on monia jälleen.

  Mutta kuten sanottua: mielikuvitusta peliin, kun mietitään uusia visioita tai ajatellaan sellaisten käyttöönottoa tai soveltamista. Non-lineaarinen ajattelu (hieno termi) on todellakin avain kehitykseen. UGH!

  Ja ole hyvä. Vuodatus on aina tervetullutta! ”Kyllä :on mukava vuodattaa, kun siihen on kanava…” laulaa jo Metsäliittokin (www.metsalitto.com). 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Post

HessunKahvila #131HessunKahvila #131

HeKan vauhtipyörä rullaa ja LIVE lähetys on vain näköradio. Kuumaakin kuumemmassa syksyn illassa epistola näyttää tällä kertaa tältä: Mesenaatteja tulee lisää!! YAY! BaseBalls rulettaa www.thebaseballs.com Mänttä-Vilppula hakee kaupunginjohtajaa, hae tästä

HessunKahvila #186HessunKahvila #186

HessunKahvila yllättää, kuin kohuviesti hissukkaministeriltä. Kevätaamun tekno-epistolassa tälläerää: – Windows10 tulee, oletko valmis – Striimi.net oli ja meni – Polar V800, AppleWatch ja älykellojen sietämätön keveys – iPhone 6 Plus

HessunKahvila #132HessunKahvila #132

Video-radio-podcast-striimi härdellissä tällä kertaa vaikkahan ja mitä… Kahvila oli myös LIVEnä videossa, joka tallettui oheen…WOW! Bambuser rules ok! Striimi.netin kuulumiset ja kehitys Uusi Mesenaatti: Jarno! Kiitos ja kumarrus!! Google Wave