HessunKahvila HessunKahvila HessunKahvila – VidBit #5

HessunKahvila – VidBit #5

Tässä pieni demovideo liittyen iPod ongelmaan, josta oli keskustelua HessunKahvilan Speaker’s Cornerin jaksossa numero #10. Samalla pieni testi jälleen videoiden postailuun liittyen. Saapas nähdä miten toimii 🙂 Video on kuvattu MacBook Pron sisäänrakennetulla iSight -kameralla. Äänitys samaisen koneen sisäänrakennetulla mikillä.

Pistähän kommenttia tänne tai osoitteeseen http://forum.hessunkahvila.com josta löytyy myös tarinaa tästä asiasta. Iloitsisin kovin, jos Video iPodin käyttäjät voisivat pistää palautetta, miten oheinen video näkyy iPodissa ja onnistuiko sen lataaminen ihan normaaliin tapaan syötteestä audion seassa. Kiitos jo etukäteen.

Samainen video löytyy tietysti myös HessunKahvilan YouTube -fiidistä osoitteessa http://www.youtube.com/user/hessunkahvila

5 thoughts on “HessunKahvila – VidBit #5”

 1. Taidat olla oikeassa, tuo naksunta viittaisi kiintolevyn (tai Wanhan IBM:n kielellä: umpilevyn) boottilohkon vioittumiseen. Eli fyysistä vikaa ei ihan alustamisella ja defragmentoinnilla korjata.

  Itselläni samainen (40Gt) iPod Photo, joka tuli ensimmäisestä eurooppalaisesta erästä on tehnyt pari kertaa jumituksen, jonka menestykselliset korjausohjeet naputtelinkin aiemmin. Se tosin askelta pidemmälle, eli se avaa taustavalon, jota laitteesi ei ehdi tekemään(?).

 2. Jep.

  Harmillisesti näin taitaa olla. Kiitokset kuitenkin hyvistä neuvoista. Pitänee tässä ruveta tosissaan suunnittelemaan sen video iPodin hankintaa…joka sinällään ei ole paha asia 🙂 Ehkä tutkin tuota vanhaakin iPodia vielä. Jos sen vaikka saisi auki ja levyn vaihdettua joskus tjms.

 3. Hei, unohdin kommentoida ”miten oheinen video näkyy iPodissa”.

  Ihan normaalisti. Tosin täytyy nyt tarkentaa, mitä normaalisti tarkoittaa iPodin kohdalla kun on kyse feedistä, jossa vuorottelee pelkkää audiolähetystä ja välillä videota…

  …nimittäin jos kuuntelet HessunKahvilaa iPodin päävalikosta >Musiikki >Podcastit – – – niin VidBit-lähetys on yksi muiden audiolähetysten joukossa. Silloin kuulet ”VidBitistä” vain äänet (ja näet Show Art -kuvan). Mutta jos menet päävalikosta >Videot >Videopodcastit ja valitset >HessunKahvila niin sinulle ei tule vastaan audiofiléitä, vaan ainoastaan videota sisältävät. Silloin tietenkin video pelittää normaalisti.

  Itselläni tuosta valinnasta on tullut niin rutiinia, ettei sitä tule ajateltua.

  iPodin hyvälaatuinen videokuva on niin luonnollinen osa hyvää podcastia, että englanninkielisestä tarjonnasta käytän enää nykyisin vain videokuvallisia versioita. Jos taas haluaa suomenkielistä sisältöä, on mentävä wanhaa reittiä >Musiikki >Podcastit jne.

  Liikkuvan kuvan sisältövalintani podcasteissa on ihmetyttänyt itseäni, että olen onnistunut lähes vieroittumaan perinteisestä televisiosta, jota käytän aamuisin lähinnä taustalla äänenä.

  Tästä voisi tehdä laajan luennon Jyväskylän Yliopiston MediaInstituutissa, jos sitä enää olisi.

 4. Loistavaa Tony!! Sä olet asian ytimessä, sanois se yks oven karmissa roikkuva naapuri… Eli juuri tämä oli se mun pointti. Kun mulla ei sitä viideo iPodia vielä ole, niin olen monasti miettinyt, että mitenköhän tälläinen sekafiidi oikein siinä pelaa. Koska tälläisiä sekafiidejä on (esim. Soccergirl ja Maccast) olen ajatellut, että se varmaan toimii. Minun logiikallani se olisi niin, että menemällä Music –> Podcast –> HessunKahvila, voisi katsoa videot videona ja kuunnella äänipodcastit äänenä. Eli vähän, kuten se on iTunesissakin. Kaikki matsku sulassa sovussa.

  Ilmeisesti tuossa on kuitenkin joku tekninen rajoite käyttöjärjestelmässä tai sitten se koodarilla on ollut kiire kahville, kun tuota featurea on suunniteltu 🙂 Mutta kuten sanoit, kaikkeen tottuu ja ”best practiset” löytyvät hommaan kuin hommaan ja homma menee selkärankaan. Mutta kerrassaan mainio ja hyödyllinen kommentti jälleen. Kiitokset siitä. 🙂

  Niin ja Mediainstituuttia ei tosiaan taida olla enään?? Onneksi on HessunKahvila 😀

 5. Joo, MediaInstituuttia ei enää ole.

  Niiden kutsu luennoimaan olikin ainoa tekosyy käydä niin pohjoisessa. Eh. Instituuttia vetänyt professorikin on palannut etelään. Hänen kanssaan meillä on keskinäinen arvostava ”guruksi kumartelemis” -suhde.

  Tosin vieläkin, kun sattuu käymään mediataloissa kaffeella, niin minulle ei saa näyttää proffan tekemiä kalvosettejä (mm. 10 v. takaa portaaleista) sillä olen kuulemma ainoa suomalainen joka osaisi kaupallistaa ne.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Post

HessunKahvila #115HessunKahvila #115

HessunKahvilan sunnuntain jämäkässä LIVE -pläjäyksessä tälläerää mm. seuraavat kokonaisuudet: Talvi, urheilu, luistelu Jäätä riittää vihdoinkin Retkiluistelu rules Ok Lämmitystä puilla, lämpöpumpulla ja televisiolla…ympäristötekoja! Sytytä oikein sekä Gelelecit, että puut HeKan