HessunKahvila HessunKahvila HessunKahvila #26

HessunKahvila #26

Tämänkertaisen lähetyksemme aiheita
Naurispaja -podcast täyttää vuosia
Mo cowbell!!
HK Promo soinut siellä ja täällä. Lähetetty myös Radio Jyväskylään
www.radioverso.org
Uusi Kompura testissä (Presonus BlueMax)
Kuulostan Pertti Salovaaralta…

Palauteloosteri
Loosteri on muutakin kuin palautetta varten
Lähetä kuuntelijaprofiilisi…pliiiiz
Pistä myös tarinaa, ei välttämättä aina palautetta jos ei tule mieleen
Murmelin äänipalaute (murmeli.wordpress.com)
Juhan äänipalaute mp3-soittimesta
Makke tervehtii kahvilaa Irlannista
Oma palautteeni itselleni…tä?

Podcasting-osio
Libsynin statsit ontuu välillä kuin Hessun vitsit…eh
HeKa -foorumi siirtyi. Rekisteröidy ja avaudu 🙂 (forum.hessunkahvila.com)

Teknologia-sektori
SecondLifeen on hyökätty
Yybercasti ei toimi mulla (www.ubercaster.com)
Presonus rulaa! Kuvia Flickrissä
Novation Remote LE 49 (www.novationmusic.com)
Tarinaa Parallelsin käytöstä (www.parallels.com/)
Polarin sykemittarit Macin kanssa (www.polar.fi)
Pikakatsaus 12.9. Apple -huhuihin
Kiitos vaimolle Nanon lainasta 🙂

Yhteystiedot
hessu at hessujarvinen piste com
MyChingo
Skypellä (hessunkahvila)
+358 3 7411 8559 (soita…ohjelmoi puhelimeesi)

Musiikkina tässä jaksossa
Jims Big Ego – They Are Everywhere (music.podshow.com)

8 thoughts on “HessunKahvila #26”

 1. Lupaamani palaute:
  Kahvilan soundi on hiano, kuulostaa PROlta olematta kuitenkaan jäykkä tai kaupallisen kanavan kaltainen ”ninman perusteellisen terävä että varmana kuuluu henkkamaukan viimeseenkin sovituskoppiin yli viidensadan nasaaliteinin”. Uuden kompuran vaikutus jäi vielä kokematta, koska kuuntelin jakson läppärin surkealla omalla kaiuttimella. Ulosanti on myös erittäin sujuvaa, mutta kuitenkin luonnollista (älä editoi!). Ja kaiken perustana on tietysti suorastaan samettinen puheääni.:) Tuntuu, että kuuntelija on tervetullut vieras, siinä pihvi!

  Jutut ovat kanssa erinomaisia, etenevät sujuvasti, ja hymyilyttävät sanankäänteet piristävät. Mä itse asiassa diggailen näitä perus-kahviloita puhujain kulmia enemmän. Syynä varmaan se, että normi-HeKassa on enemmän mua kiinnostavia aiheita (muitakin kuin me, heh), ja juttuja, jotka mäkin ymmärrän (daiju kun olen, eh). Ei voi muuta sanoa kuin että juuri näin! Tämä on oikein! Näin tulee toimia!

  Hyvä Hessu! Hessu on paras, parempi kuin Adam Curry! Long live Hessu! Jee!! 😀

  p.s. cowbell-sketsi lisätään hetimiten foorumiin.
  p.p.s. olinkin jo ehtiny unohtaa ton skitso-biisin, että se jaksaa naurattaa tällasta yksinkertasta ihmistä, heh!

 2. Terve vaan Virba ja kiitokset palautteesta jälleen kerran!

  Hyvä kuulla, että soundi on kohdallaan (kyllä sitä on säädettykin :-))

  Sitä vaan jäin miettimään, että jännässä paikassa (H&M:n pukukopissa) sä kuuntelet läppärin kaiuttimilla HeKaa..Tälläisestä en vielä olekkaan kuullut tähän mennessä 😀 Ennen ihmiset kulkivat GhettoBlasterit olalla, nyt Lap-Topit..keh. Kätevää. 😉

  Hyvä myös kuulla supporttia perus-HeKallekin. Siihen on pyritty, että jokaiselle Daijulle löytys valikoimasta jotakin…kyllä daiju on daijulle daiju, voisi tähän dodeta näin SJH:ta mukaellen.

  Suorastaanhan tässä ihan hengästyy kun niin mukavaa palautetta satelee. Kiitos kiitos ja kiitos!!! 🙂 Palautteen siivittämänä kohti uusia jaksoja…ja muistakee käydä rekisteröitymässä HeKa-voorumille. Se on hyvä paikka ihmisen olla.

 3. Pikku täsmennys: en kuuntele HeKaa H&M:n sovituskopissa, vaan kuvailin kaupallisten kanavien soundia. Niitä (KISS, NRJ jne.) kuulee yleensä just teinien kaupoissa.

 4. Joo, soundi on ihan messevä, hyvin epäkompuramainen. Kaupallisten kanavien kompressointiaste on niin karsea ettei tällainen kultakorvahifisti niitä suostu edes kuuntelemaan. Onneksi se soittolistahittituuba ei muutenkaan kiinnosta.

 5. ”Ennen ihmiset kulkivat GhettoBlasterit olalla, nyt Lap-Topit..”

  Pikku täsmennys: ei ei ei – laptop olalla on jo vanha juttu (sellainen YyKaksKoo-aikainen). Nythän olalla pitää olla iPod Hi-Fi. Vie muuten uimarantakäytössä patterin ja toisenkin. Mutta toimii loistavasti muiden lapsiperheiden karkottamiseen yleiseltä rannalta.

  Sovituskoppi voisi olla loistava paikka podcastien kuuntelemiseen, jos saisi kuulokkeet pysymään muuten menossa mukana. Itse olen nyt autotallia maalatessa siirtynyt pikkukaiuttimen käyttöön, sillä kuulokejohtoja ei tahdo saada millään ilveellä kuriin.

  Vinkki ohjelmasisällöksi: galluppia siitä mikä on luonteva paikka kuunnella podcasteja. Tuossa maalaushommassa ja talven puiden pinoamisessa se on ollut selvästi musiikkia mukavampaa. Ennen podcastien aikaa (viime vuonna) varsinaista torppaa maalatessa tuli kuunneltua koko LOTR (72 h) äänikirjoina läpi. Jopa niinkin tylsä homma kuin talonmaalaus sujuu kun Tuomiovuorta lähestytään.

 6. Noniin Hessu, ei kun iPod-kauppaan…

  Nyt se siis vihdoin selvisi että se todellinen Viiiiideo iPod on ollut haettavissa kaupasta jo viime vuoden puolelta asti. Joku muukin on huomannut, että filmit ovat täysin nautittavia nykyisessä muodossaan.

  Tosin eihän tuo näytön lisäkirkkaus pahaa tee, varsinkaan ulkosalla. Täytyypä käsitellä 60-gigaisia kovakouraisemmin, jotta tulisi mukava tekosyy päivittää ne.

  iTunes Seiska on muuten aivan loistava. En oikein koskaan tajunnut, miksi sen iPod Updaterin piti olla erikseen. Ei pitäisi moisen julkistuksen jälkeen olla ketään älyllistä kädellistä, joka pitäisi digitaalista musiikkia jatkossa muualla kuin iPodissa. Ehkä joku epätoivoinen Nokian insinööri, joka ei ole vieläkään tajunnut ihmisten tarvitsevan järjellistä käyttöliittymää, joutuu työkseen puhumaan musiikkipuhelimista. Tosin hänkin varmaan salaa pyörittää kotonaan aitoa ClickWheeliä.

 7. Olazabal vaan kaikelle kansalle 🙂

  Ja sory, hieman late reply (ei mikään Karhuvaara kuitenkaan)…keh. No hyvä kuulla, että Novatuuba ei jengille maistu, ei minullekaan. Sorry vaan sen sortin faneille, mutta näin se on. Hienoa, että HK:n soundi on kuitenkin kohdallaan ja kansa viihtyy.

  Tony: arvaa kuka tilasi 80gt ipodin heti samana iltana sen julkistuksen jälkeen…heh. Se on shipattu nyt Shanghaista. Lienee täällä Suomen Ateenassa ehkä tiistaina tjms. Pysykäähän kuulolla, niin tiedätte milloin ja mitä.

  iTunes seiska on muuten hieno! Ja mitä Nokian insinööriin tulee, niin mielenkiintoisia huhuja on jälleen häneen liittyen iPhonen ympärillä maailmalla…sanokaa waporwareksi ja vaikka miksi, mutta eihän sitä tiedä…vai tietääkö? 🙂 Olishan se aika paukku jos iPhone julkaistaisiin heti kohta. Noo..toivotaan, ettei heti kohta, kun juuri on tuo uusi iPod tulossa.

  Näitä tunnelmia ja paljon muuta tulossa muuten kohtsillään HKSC:ssä, joten stay tuned, sanos ameriikkalainen.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Post

HessunKahvila #93HessunKahvila #93

Kahvilan väki kokoontuu jälleen parin viikon tauon jälkeen podcast-alustalle. Porina ja pärinä on jälleen sen mukaista. Agendalla tänään mm. seuraavat kokonaisuudet Kuulijain kanssa keskustellaan niin synkronisesti, kuin asynkronisestikin Tyypitkö on

HAB #2HAB #2

Audioblogauskokeet jatkuvat. Nyt testataan myös materiaalin laajamittaisempaa syndikointia. Tälläkin kertaa unista höpinää eri aiheista. Muistathan kommentoida lähetystä. Ohjeet audiossa. Mobile post sent by hessuj using Utterz.  Replies.  mp3