HessunKahvila HessunKahvila HessunKahvila #27 – SpeakersCorner #11

HessunKahvila #27 – SpeakersCorner #11

Savun verhoamassa -Otatteko lisää cherryä?- jaksossamme tälläkertaa aiheina mm. seuraavat kokonaisuudet

Paluu juureksille
Podcast mainonta kasvussa
Podcastien kuuntelijamäärät. Eli tilastot ja miten ne tehdään
Podpäivä, Omenatarha, Twit ja Hessunkahvila podcastit featuring podcasteina iTunesissa
Applen julkistuksia 12.9.2006 (iTunes, iPodit jne)
Podcastien latailulöpinää
Musiikin ostaminen netistä
WIPOn pääpipojen aloite oikeuksien siirrosta lähettäjälle..what!?
Avaruusnainen podcastaa ISSltä (ei siitä firmasta)
Microsoftin mielestä iPod on teeveepeli
iPod vs. Zune keskustelu
Zune ei soita Microsoftin plays for sure DRM -suojattuja biisejä?
Zune on tällänen
iPodin synkronointi on taidetta
Digital lifestyle on kuin kauneus
Maslowin tarvehierarkia ja crankiyden ydin
Vistan todellinen merkitys

Keskustelemassa tässä jaksossa
Mä ja mun kompressori
Uudessa studiossa majaileva Henrik (http://koskisuomi.tunk.org)
ja…

Palautekanavat
e-mail – hessu at hessujarvinen piste com
Skype – hessunkahvila
MyChingo – Tuosta oikealta (leave me a message -nappi)
Puh. – (03) 7411 8559

7 thoughts on “HessunKahvila #27 – SpeakersCorner #11”

 1. Pieni lisäys ohjelmassa käsiteltyyn aiheeseen iPodin synkronoinnista:

  iTunes 7 -ohjelmasta löytyy edelleen iPodin synkronointi myös laitteen ollessa kytkettynä tietokoneeseen. Klikkaa hiiren oikealla painikkeella iPodin ”kuvaa” ohjelman vasemmassa reunassa olevassa palkissa, kun iPod on kytkettynä. Näin saat esiin ”context menun” (joka taitaa olla kyllä M$-termi, mutta olkoon). Tästä ”context menusta” voit valita synkronointitoiminnon. Tällä tavoin iPodin voi synkronoida siis myös irroittamatta laitetta (viittaus Henrikin ongelmaesimerkkin ohjelman loppupuolella). 🙂

 2. On kyllä kaunis ohjelma tuo uusi iTunes. En ole vielä löytänyt niitä Henrikin mainitsemia bugeja, mutta eivätköhän ne löydy. Ja ihan vain vihjeenä: Kannattaa korjata Levytyökalulla oikeudet ohjelman asentamisen jälkeen. Olivat ainakin minulla melko rampallaan…

 3. Kiitos, jätän cherryn väliin.

  Ei millään YK:n alaisella järjestöllä ole mitään lainvalmistelu- saati lainsäädäntövaltaa DRM-asioissa. Valmistelutyö on siten yhtä turhaa kuin ranskalaisten ja skandinaavien iTunes-tölväisyt.

  Ei tuossa Zunen tarjouksessa saada kaikki iTunes-biisit ilmaiseksi ole mitään vikaa. Ainakin omalla kohdallani se tarkoittaisi tuhansien eurojen säästöä. Jos tarjous pitää paikkaansa myös täällä Euroopassa, ostan ilman muuta yhden Zunen pelkästään laajentaakseni DRM-oikeuksiani. Tuleehan se varmaan paremmin toimeen XBOX360:n kanssa.

  P.S. iTunesin päivitys-sivun iPod-tilapalkki on mukava käytössä, sillä itselläni ei ollut aiemmin tietoa miten paljon videot ja kuvat vievät taskusta tilaa

 4. Terve kaikille!!

  Ja kiitos jälleen kommenteista ja tarkennuksista!! 🙂 Mielenkiintoinen keissi tosiaan iTunes to Zune konversio, jos sellaista oikeasti jossain Redmondin kulmilla harkitaan. Itselläni on muuten Xbox (se perinteinen) jäänyt tyystin pois media center käytöstä, kun olen siirtynyt Mac -kantaan. Pitäis varmaan joskus viritellä se jälleen näyttämään valokuvia ”serveriltä”..no kuvat on kannettavalla ja kohta myös iPodissa, joten eiköhän ne näy sieltäkin. Niin ja sen iPodinhan saa telkkuunkin kiinni…eikös…hmm…

  On muuten totta, että iTunes on hieno ja rikkoo levyn oikeudet asennuksessa…Onneksi on levytyökalu 🙂 Ja mitä Beckyyn…eikun Bettyyn tulee, niin kiitos Virba oikaisusta. Ei osunut ihan nimi kohdalleen. On varmaan hyvä podcast, kun vain sais ladattua. Ehkä pitää imaista se tänne kotikoneelle, josko se onnistuisi paremmin. Podcastista puheen ollen…miten saa tilattua Adam Curryn Perversion For Profit videopodcastin sieltä pahuksen podshowsta tuonne iTunes kirjastoon? En löydä RSS-kuvaketta mistään…

  http://pfp.podshow.com/

  Nyt taas tuijottamaan tuota uutta ihmelaitetta…hih. Zau!

 5. Toi podshown käyttis on kyllä surkea, mun on pitäny puhua siitä NP:ssä jo pitkän aikaa… Mutta pitää siis ymmärtää klikata linkkiä Show archives (tosi loogista), ja avautuvalla sivulla on sit niitä imutuslinkkejä. PFP:n kyseinen sivu löytyy osoitteesta http://www.podshow.com/shows/?show_id=1392&mode=current.
  Mä muuten luulin, että noi tulis edelleen osana DSC:n feediä. Kiva kun kerroit, että se onkin erikseen.

  Niin ja muistakaatten, että tänään on autoton päivä! http://www.autotonpaiva.net/

 6. Kiitos Virba!!

  Tosiaankin loogista. Arkiston kautta tilaukseen..hmm. Pitäisköhän Aatamille lähettää postia aiheesta. 🙂 Toi on kyllä ihan hauska videopodcast. Suosittelen muillekin. Kiitos itsellesi neuvosta. Otin siitä vaarin…tai jotain. 🙂

  Niin ja ihan pyörällä olin (yllättäen) duunissa tänään(kin). Autoilu on kyllä aika harmoonista kaupungissa muutenkin. Nopeemmin pääsee fillarilla paikasta toiseen. Paitsi nyt kun olen sihnuttanut tuolla ’temppupyörällä’ (polvet suussa) töihin ja takaisin, kun varsinaisen ”siirtymätaival pyörän” kumi on puhki. Venttiili lensi kattoon, kun pumppasin siihen ilmaa viimeksi…weird as hell.

  Tottapuhuen tulee kyllä mossenkin ratissa istuttua ihan tarpeeksi. Auts! Fillarointi silti kunniaan ja autot narikkaan kun mahdollista!!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Post

HessunKahvila #129HessunKahvila #129

Hulabaloo ja halipat suipat! HeKan uunituoreessa lyödään läjään ja pistetään paketiin mm. Kaksikäsi Edwardit, BigBrotherit kuin metsästyskin. Viherpiiperrys ja hyvin moni muu kumma juttu saavat jälleen oman tilansa ja aikansa.

HessunKahvila #126HessunKahvila #126

Kahvipannut, kallot ja teknologia kolisevat kuumaakin kuumemmassa elokuun illassa. On jälleen HessunKahvilan aika. Ja johan tätä on odotettukin. Tämä on comeback, vaikka mihinkään ei koskaan mentykään. Tervetuloa siis teknologisen lifestylen