HessunKahvila HessunKahvila HessunKahvila #28

HessunKahvila #28

Raaka ja vapaasti liusuva LIVE -podcastimme käsittelee tälläerää mm.

Livepulaus

Teatteria
Golffia
Live hössötystä
iPod tuli ja fiilikset korkeita
Video Podcasting
Dignation -video podcast rules OK.
Palautteita loosterissaan myös
YouTube on Aikakone!
Alex Nieminen
Voiko BigBrotherista oppia jotain?
Ylen videopodcast kokeilut
http://83.145.201.80/yleiran/rss/
http://83.145.201.80/ylekm/rss/
http://83.145.201.80/ylevaalit/rss/
Kysytään myös apua iTunesin automaagiseen synkronointiin (podcastit)

Otahan yhteyttä kahvilaan

e-mail. hessu (a) hessujarvinen piste com
Skype: hessunkahvila
MyChingo: härveli löytyy osoitteessa podcast.hessujarvinen.com
Ja puhelin (ohjelmoi se nyt kännykkääsi) (03) 7411 8559 tai ulkomailta +358-3-7411 8559

23 thoughts on “HessunKahvila #28”

 1. Terve Juha Matti!

  Harmin paikka, jos Libsyn ei ole pystynyt toimittamaan uusinta jaksoa. Erikoista se on myös, sillä itse sain tilattua uusimmankin jakson ihan normaalisti rutiini testauksessa eilen illalla siinä 23 aikaan. Oliskohan ollut joku hetkellinen häiriö Libsynillä viimeyönä (jos yöllä yritit tilata). Toimiiko suorakuuntelu suoraan tästä web-sivulta sinulla? Millä ohjelmalla / käyttöjärjestelmällä yrität ladata fiidiä? Onko muilla kuulijoilla ollut samansuuntaisia ongelmia?

  Pistäkäähän kommenttia tähän / lähettäkää e-mailia. Mikäli ongelma jatkuu, yritän selvittää asian mahdollisimman pian. Pahoittelut tästä häiriöstä. Harmillista, että kansainväliset ”kuvayhteydet” välillä pätkivät. Mutta Internethän oli se sarja putkia…taitaa olla tukkoisuutta ollut kautta linjan 🙂

 2. Terve taas 🙂

  Juuri testasin fiidin lukua ja uusin jakso putkahti koneelle. Eli lienee kyseessä olleen hetkellinen räihiö. Pahoittelut siitä. Tälläkertaa testausalustana oli vieläpä Windows XP kone ja iTunes 7. Eli pitäisi toimia ainakin iTunes + Win tai Mac platformeilla normaaliin tapaan.

 3. Joo tuossa puoli kolmen aikaan yritin ladata sekä sivulta että windows xp firefox lla itunesin kautta ja ei toiminut. Joo taisin macysivvaa mun nokia n93 podcast ohjelman kautta myös http://www.nokia.com/podcasting

  Nyt muuten toimii ihan ok. Tosin en saa jostain syystä pc lla lähetettyä kommenttia joten kirjoitan nyt tällä n93 selaimella. Toivottavasti tää oy si toimii.

 4. Hessu,

  hienoa että pääsit iPod-fiiliksiin.

  Monikaan ei tiedä, mitä he menettävät
  tuijottaessaan videoita läppäristään.

  Liikkuva kuva tulee olemaan pian niin
  normaali mukana kuljetettava ja juosten
  käytettävä mediamuoto, että porukka tulee
  ihmettelemään miten he selvisivät aiemmin
  pelkällä audiolla. Kenellekään ei tarvitse
  selittää vaikkapa kuvapuheluiden hyötyjä,
  sillä ne on markkinoitu viihdeteollisuuden
  toimesta niin monen vuosikymmenen aikana.

  Maailman henrikit voivat tietysti inistä
  etteivät he tarvitse liikkuvaa kuvaa,
  mutta palveluita ja päätelaitteita
  ei tulla tarjoamaan ilman sitä.

  Vaikka itse olen ollut mukana liikkuvan
  digi-tv:n kehityksessä, niin nykyinen
  tapa toteuttaa se ei ole ”se juttu”,
  joka tulee räjäyttämään potin.

  Ei ole järkeä tuijottaa ruuhkabussissa
  samaa sisältöä samaan aikaan kaikkialla.
  iPod:mainen valinnanvapaus ajasta sekä
  paikasta (3G/Wimax/4G…) tulee jyräämään!

  p.s. Automator-ominaisuudet joita kaipasit,
  ovat varmaan mukana Applen road mapissa,
  sillä he helpottaisivat kaikkien muidenkin
  arkiaamuja

  p.s.s. Reply-viestin ominaisuus, jonka olet
  lisännyt ”tunnistamaan käyttäjän” ei toimi,
  sillä se pyytää kirjoittamaan tarkistus-
  summan olemattomaan laatikkoon. Jouduin
  kirjoittamaan siksi tämän Replyn uusiksi,
  kun jokin koodissasi jumitti…

 5. Terve,

  Ja kiitos huomautuksesta. Ihmettelin itsekkin jo tuossa jokin aika sitten, että jotain bugia oli jäänyt koodiin, mutten tajunnut mitä 🙂 Oli jäänyt yksi false päälle, vaikka piti olla true.

  Nyt pitäisi toimia tämän kommentoinninkin hieman paremmin tuon matikkatehtävän kanssa. Pahoittelut häiriöstä. Suosittelen aina CTRL A C -”toimintoa” kun täyttelette web-formeja. Tämä ihan yleisesti, ei pelkästään täällä. Eli select all ja copy. Näin jää leikepöydälle se hengentuote, ennenkuin painat submittia. Nämä asynkroniset palvelut kun ovat vähän tälläisiä välillä…

  Toivottavasti myös Paulin ja Juha Matin latausongelmat ovat selvinneet. Pakko olla jotain tukkoa kansainvälisessä putkessa…se on harmi.

  Olen muuten samaa mieltä tosta Tonyn mainitsemasta videoiden ruletuksesta! On totta, että päätelaite vaikuttaa katselukokemukseen ja koko homman/konseptin läpimenoon ihmisen tajuntaan ja käyttäytymiseen. Ja tosiaan kunhan saadaan kunnon ”putket” käyttöön myös mobiilissa töllöttämisessä niin jo lähtee! Isäni muuten oli konffannut puhelimeensa Elisa TV:n näkymään (He frikin Ruuls!! :-)). Oli hauska katsoa Ylen uutisia GPRS -yhteydellä kotisohvalla hänen demossaan… Kuva oli vähän vielä karu, mutta ääni kuului hienosti. Tuli ihan mieleen ensimmäinen Nokia 9110 puhelimeni, johon sain ladattua aikoinaan jonkun uutislähetyksen netistä. Se oli ihmeellistä. Nyt homma tulee streamina jopa GPRS:n ylitse Real Playeriin. WOW!

  Well nyt on pakko mennä kyljelleen. Olin eilen salilla ja uimassa. Tänään sitten venähtikin selkä ihan vaan kumartuessa. Auts…damned! Nörttien pitää olla varovaisia noissa urheiluhommissa. Take care everyone ja pitäkää commentit lennossa! Muistakaa myös http://forum.hessunkahvila.com

 6. Huom!

  Jos tämä kommentointi systeemi tunnistaa sinut vanhaksi kävijäksi, pitää painaa tuossa yllä, oman nimen perässä näkyvää, Change -nappia, että pääsee antamaan laskutehtävän vastauksen. Mikäli et muista painaa change nappia, niin ei pitäisi tapahtua mitään peruuttamatonta kuitenkaan (muista silti aina se ctrl a c ennen submittia). Kommentin alla pitäisi näkyä vain ”Vastaappa kysymykseen!” teksti. Pääset vastaamaan kysymykseen painamalla change. Tämä ”skini” näköjään toimii näin tuon matikka koodin kanssa.

 7. Pelkän audion riittävyydestä: mä en ihan heti nää todennäköisenä tilannetta, jossa kukaan ei tyytyisi enää pelkkään audioon. Kyllä ääniviestimet puolustaa paikkaansa, mä kuuntelen niitä (podcasteja, radiota), koska niitä voi kuunnella tehdessään jotain muuta, ne varaavat vain kuuloaistin käyttöönsä. Lisäksi, jos esim. podcast vaatisi (liikkuvan) kuvan mukaan, Naurispajaa _tuskin_olisi_olemassa_. Syitä on monia, aina jonkin asteisesta anonymiteetin menettämisestä kameran edessä esiintymisen haasteisiin jne. Mun mielestä molemmat (audio- ja audiovisuaaliset media) tulevat säilymään, kehittymään ja kasvamaan, molemmilla on oma tarpeensa ja käyttötilanteensa, joten vastakkainasettelu tuntuu vähän turhalta.

  Mielenkiintoisempaa olisi puhua siitä, millasta sisältöä sinne mediaan työnnetään ja miten… 😉

  p.s. Tää sun kommentointivehje väitti äsken ettei 5 7=12… ?

 8. Hola Virba!

  Täysin samaa mieltä olen myös tästä. Kuvallisella ja pelkällä ”äänellisellä” viestinnällä, molemmilla on paikkansa. En tosin näe tässä mitään vastakkain asettelua olevan menossakaan…ehkä olen vaan hidaaaas 🙂

  Mun tarkoitus tässä on ainakin hehkuttaa lähinnä tuota valaistumistani mobiilin videon suhteen. Päätelaitteella on siinä prosessissa suuresti merkitystä…wowowoo! Olen tilannut jo gigatavu kaupalla videopodcasteja 🙂 Kyllä lähtee! Mutta äänipodcasteja niitä vasta onkin tilauksessa…ja ei ne mihinkään häviä…ikinä. Tämä podcastkentän monimuotoisuus ja monipuolisuus (Video/Audio) on mun mielestä AIVAN LOISTAVA homma!

  Puhuvalla päälläkin on tilauksensa siis, ainakin mun mielestä (vrt. Diggnationin kuvalliset dimensiot ja tarinan kerronta). Mutta olet myös aivan oikeassa siinä suhteessa, että sisällöllä on se tärkein merkitys. Tekniikka ja kanavat vain luovat puitteet. Mutta puitteet antavat mahdollisuuden uusille ja uusille ja uusille renesanssi miehille ja naisille toteuttaa itseään. Entistä helpommin. Podcasting on loistava keksintö! YouTube ja Google -Video ovat loistavia keksintöjä. Mutta Internet se vasta loistava onkin. Oli se sitten 1.0 tai 2.0. 🙂

  Tässähän ihan innostuu!!

  Onpa muuten jotain basaa sitten tossa pahuksen laskutehtävä koodissa…pitänee tutkia aihetta. Sehän on plugin, joten voi olla, ettei ole yhteensopiva oikein tämän hienon WordPress-K2Skin- -Ajax-härpäkkeen kanssa…Hö! Koittakee kestää…josko siihen joku järki tulis. Meanwhile muista aina ctrl a c tai omppu a c mäkillä…ennen submittia.

  Ja KIIIIITOS! Kommentit kirvoittavat mielen uusiin svääreihin. Lisää! Lisää! Te olette tulevaisuudessa!

 9. Hyvät herrat Hessu & virba,

  en ollut manaamassa ilmoille mitään vastakkainasettelua enkä julistamassa pelkän audiovirran kuolemista.

  Eihän radiokaan kuollut television tullessa ja printtikin on säilyttänyt ja jopa vahvistanut otettaan mediakentässä. Elämme kuitenkin suuren myllerryksen aikaa – podcast ei ole vielä vakiintunut mediamuoto, joten sitä ei saa sitoa pelkkään ääneen ja yrittää pysäyttää kehitystä.

  YLE ja muut toimijat tuovat pian suomenkieliseen podcast-skeneen liikkuvan kuvan, jonka jälkeen ei ole paluuta vanhaan. Pioneerit joutuvat miettimään konseptejaan uusiksi.

  Teknologia voi muodostaa yllättäviä raja-aitoja. YLE ajattelee suurta yleisöä jakamalla Elävän Arkistonsa vain Windows Media Playerin kautta.

  Kerroin aiemmin missä kaikkialla olen havainnut ääneen perustuvan podcastin helpoimmaksi käyttää. Mainioiden videopodcastien, erityisesti ajankohtaisohjelmien takia olen kuitenkin alkanut käyttää autossakin podcasteja joissa on liikkuva kuva. Ainakin ruuhka-Suomen teillä (ja varmaan yleisissä) kulkiessa tulee monta mahdollisuutta luoda se lyhyt katsahdus näyttöön. Vaikkapa hirmumyrskyn tuhot on paljon helpompi käsittää kuvan kuin pelkän puheen kautta.

  Aamu-tv (ainoa kerta vuorokaudessa kun käytän televisiota) on myös media jota pidän taustalla enimmäkseen äänenä.

  p.s. Hessu – olen kyllä tottunut Omena C-käyttäjä monissa web-lomakkeissa, mutta uskoin brändiisi ja toimivuuteen

 10. Ennen muinoin pieni ja sinnikäs Apple-porukka pilkkasi suurta ja pöhöttynyttä Windows/Intel-allianssia joka hallitsi PC-maailmaa härskein ottein. Ja tietysti myös Linux-jengi. Nyt, i-Podin menestyksen myötä on tämä Omena alkanut muistuttaa yhä enemmän tuota verivihollistaan. Se ei ole enää pieni ja sympaattinen vaan suuri ja yhä suuremmaksi kaikin keinoin pyrkivä Ihan Oikea Liikeyritys jonka tehtänä on tahkota rahaa. Perkele, minun taskussani kulkee Creativen soitin, ainakin niin kauan kuin siitä tulee iso ja ahne monopoliin pyrkivä kilpailunrajoittaja. No joo, Mooses on Mooses ja bisnes on bisnes, mutta pieni, idealistinen ja innovatiivinen vain on jotenkin sympaattisempaa kuin joku massiivinen markkinajyrä.

  Miksi täällä rähjään? No onhan se ihan arsesta että hessun kahvilan voi ladata suoraan ipodille muttei omalle soittimelleni kuin koneelle ensin tallentamalla.

 11. Dear Sepe,

  ihan oikein kaikille brändittömän soittimen haltijoille että joutuvat tekemään vähän ylimääräistä punnerrusta.

  Samahan se on linux-hörhöjenkin kanssa, jotka jaksavat paapoa ja virittää käyttistään, jotta siinä olisi edes tuhannesosa niistä ominaisuuksista, joita MS Windows pitää sisällään. Siltikään he eivät saavuta minkäänlaista käytettävyyttä.

  Kun itse huomasin 90-luvun alussa pre-historiallisen Gates-vinoilun alkavan, heittäydyin aina keskusteluissa äärikaupallisuuden puolelle. Villapaita/tennissukkasandaali-yhdistelmät jäivät aina altavastaajiksi.

  Nyt kun Jobs on pistänyt rahoiksi, niin eikös kateelliset ole hetkessä kieltämässä Applen tuotteiden käytön. N-liitto kaatui jo!

 12. Arvon Tony,

  ”ihan oikein kaikille brändittömän soittimen haltijoille että joutuvat tekemään vähän ylimääräistä punnerrusta.”
  Jaa, Creativeko ei ole brandi?

  Linuxin nykykäytettävyydestä en tiedä, tuo ”edes tuhannesosa” kyllä kuulostaa Windows-uskovaisen heitolta. Asiaa tuntevat kommentoikoot.

  Minua eivät Jobsin hillot häiritse, mukavaa että joku vähän hämmentää seisovaa vettä.

  ”N-liitto kaatui jo!”
  Ja Neuvostoliitto tulee mieleen siitä että podcastin lataaminen on helppoa kunhan kaikilla on samanlainen saman valmistajan soitin.
  Ja huomispäivänä kansat on ipod-veljet keskenään!

 13. Tony totesi:

  ”Teknologia voi muodostaa yllättäviä raja-aitoja. YLE ajattelee suurta yleisöä jakamalla Elävän Arkistonsa vain Windows Media Playerin kautta.”

  Ja Tony totesi taas:
  ”Ihan oikein kaikille brändittömän soittimen haltijoille että joutuvat tekemään vähän ylimääräistä punnerrusta.”

  Neuvostoliitto, again?

 14. Heh.

  Pitäisi varmaan alkaa podcastaamaan, kun saan aina aikaiseksi keskusteluja.

  Arvon Sepelle kolahti tuo sandaalivillapaitavertaus, mutta mielelläni tarkennan kantaani ilman samanlaista mielenkuohua.

  – – –

  Creative ei ole brändi. Aivan samoin kuin Volkswagen ei ole brändi, vaikka se maksaisi enemmän kuin brändin sisältävä auto. Ei Audistakaan tullut brändiä vaikka yrittävät tehdä sitä ylihinnoittelemalla tuotteensa.

  iPod ei ole pelkästään brändi, se on luksusta. Vaikka siitä ei tarvitsekaan maksaa enempää kuin brändittömistä tuotteista, niin sen voi pukea luksukseen – Guccin, BMW:n tai Louis Vuittonin kuoriin. Aivan samoin kuin Nokiakin on vain tavallinen kapula (kuten mannermaiset tutut ovat alkaneet sanoa) niin Motorolaan liitetään nykyisin kaikki todellisen brändin mielikuvat. Razr’n Dolce & Gabbana -malli on tämän luksusajattelun riemuvoitto. Mitkään Vertu-viritelmät eivät pääse lähellekään sitä tunnetta.

  – – –

  Tunteista puheenollen – linux on asia johon pitää uskoa. On siksi oikein puhua linux-uskovaisista, koska Windowsilla sellaisia ei ole. On vain todellisia käyttäjiä.

  Joudun itsekin työn takia käyttämään Windowsia, mutta olen hankkinut etäylläpitopalvelut kaikkiin pc-läppäreihini ulkoa. Pelkkien päivitysten seuraaminen vei liikaa aikaa, aikaa järjestelmän hyötykäyttämisestä. Sitä ongelmaa ei ole Applella – siinä ei tarvita uskoa käytettävyyden ylivertaisuuteen. Pelkkä käyttäminen riittää.

  N-liittoon piti uskoa. Se romahti vasta uskon puutteeseen.

 15. Mielenkiintoista:

  ”iPod ei ole pelkästään brändi, se on luksusta.”

  Luksustahan hankitaan sen takia että on varaa ja/tai että muut kadehtisivat. Minua kiinnostaa vain käytettävyys ja vastine käyttämälleni rahalle.

 16. Enpä tiiä,

  eikös se sandaali-villapaitaosasto ollut alun perin enemmän tätä Mac-porukkaaa?

  Onneksi me tavalliset ihmiset muuten emme ole parissakymmenessä vuodessakaan ymmärtäneet tuota macin ylivertaisuutta – jos kaikilla
  olisi mac, se ei olisi enää brändi luksuksesta puhumattakaan.

  Mikään kännykkä ei ole herättänyt minussa varsinaisesti tunteita,
  vaikka se olisi puettu Tollon&Käppänän kuoriin.

  Tämä tekniikkaelvisten kanssa kinaaminen on tietysti sinänsä turhaa,
  olen vain yrittänyt tuoda esiin ihan tavallisen käyttäjän näkökulmaa.

  Eli toimivat koneet ja ohjelmat joita tekniikasta vähemmänkin kiinostunut osaa käyttää.

 17. Hejssan jälleen,

  oli tässä välissä pakko käydä trendikuppiloissa elvistelemässä pienlaitteiden määrällä.

  Mutta asiaan…

  ”jos kaikilla olisi mac, se ei olisi enää brändi” – toteama ei täysin pidä paikkansa, sillä MS Windows on brändi vaikka kaikilta se löytyy. Parametreihin täytyy lisätä brändien coolius-aste, jossa Apple ja iPod ovat tällä hetkellä omaa luokkaansa.

  Omenalogo läppärin takana tekee sinusta heti vakavammin otettavan, syvällisemmän ja ajattelevan persoonan. Musta MacBook on loistava ase vetäistä esille, jos vaikkapa seminaarin paneelissa haluat sanoa jotain enemmän.

  ”vastine käyttämälleni rahalle” – käännän tämän insinöörikielen lauseen normaalisuomeksi: ajan Audilla, koska sen mainoksissa puhutaan tekniikasta, ei tunteesta.

  Itse en ole kiinnostunut tekniikasta pätkääkään.

 18. ”Omenalogo läppärin takana tekee sinusta heti vakavammin otettavan, syvällisemmän ja ajattelevan persoonan.”

  Nyt tajusin: tämähän onkin huumoria!

 19. ”tämähän onkin huumoria!”

  Kyllä.

  Huumorin ylintä olemusta, ironiaa.

  Mutta kepeästi kuin aikoinaan
  konstaapeli Reinikaisella,
  itseironiaa omasta ja
  koko suvun puolesta.

 20. Hienoa Tony,
  minähän olenkin Hämeestä, siitä pitkä viive hoksaamisessa!

  Päällikkö Järvinen voisi kutsua sinut kertomaan meille
  mobiilidigitöllön kuulumisia, kun olet näppisi siihen(kin) sotkenut. Se varmaan kiinnostaisi monia.
  Teosto ja kumppanithan ovat hommaa torppaamassa jo alkuunsa, valitettavasti.

  Lähdenpä Audia tankkaamaan, että osaakin olla hienoa tekniikkaa!

 21. Terve mieheen brändimaakarit ja teknokraatit!

  Täällähän on valloillaan varsinainen ajatusten Tonava!! Huh. Tässähän tulee ihan hiki jo lukiessa 🙂 Hienoa! Ei muutakun tervetuloa vaan tarinoimaan vaikka Speaker’s Corneriin. Lisätietoja minulta sähköpostitse 🙂 Kahvila on paikka, jossa tarina virtaa ja sumppi on tuoretta. Uudet ajatukset ovat aina tervetulleita.

  Tämä on juuri sitä user generated contenttia, joka generoi contenttia, joka generoi contenttia jne. Keep up the good work dudes!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Post

HessunKahvila #130HessunKahvila #130

Pitkän tauko, pitkä lähetys. Henrik ja Hackintosh http://www.hackint0sh.org/ http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Main_Page Google Wave tulee, oletko valmis? Nokia N900 tilattu ja avautuminen puhelimista pääsee valloilleen MindTrek 2009 HeKan Facebook -ryhmässä jo 100+ fania,