HessunKahvila HessunKahvila HessunKahvila #29 – SpeakersCorner #12

HessunKahvila #29 – SpeakersCorner #12

Tämän sisältörikkaan liskolähetyksemme aiheita ovat tälläkertaa mm.

PC Meni rikki
Apple yrittää rekisteröidä Podcast -sanan, tai Pod sanan vai oliko se iPod vai mitä???
Adam Curry, Ron Bloom ja Podshown miljoonat. Mitä se merkitsee?
Dominoiko Podshow maailmaa ja podcastia?
Mikä on se ajava voima, joka vie podcastin suuren yleisön tietoon
Mainonta, sponsorointi, business ja Podcast. Mahtuvatko ne kaikki samaan lauseeseen?
Podcast Median tulvassa. Sen paikka, jakelukanavat ja muu.
Olemmeko liian fiksautuneita tiedostokokoihin, jakelukanaviin ja termistöön?
Onko Podcast vain villapaita, puukenkä ja risuparta-miesten puuhailua?
Pod-Radio suomeen? HK-syndikaattiko vallankahvaan?
MediaMix ja perinteisen median noteeraukset.
Podcast ja portable media expo menossa. Planeetan podcastaajat paikalla. What!?
Ja paljon muuta.

Tämä on jälleen pakko kuulla! De här episoden är igen måste at höra! 🙂

Keskustelijoina tässä jaksossa:

Hannu (www.shsweb.fi)
Jari
Tony
Jaakko
Ja tietenkin Hessu

Vinha keskustelu ohjelman tiimoilta käydään nyt HeKa-Foorumilla

6 thoughts on “HessunKahvila #29 – SpeakersCorner #12”

 1. Olipa hyvä jakso. Pääsitte oikeaan keskusteluun! 🙂

  Mä luulen myös, että tässä Applen pod-kirjejutussa on kyse nimenomaan tavaramerkin suojelusta, jottei siitä tulisi liian yleinen sana, jolloin menettäisivät oikeuden pyytää rahaa sen käytöstä (vrt. nykyiset oheistuotteet). Samaa on tehnyt mm. Google, on vissiin aika peruskauraa.

  Tämmösiä jaksoja lisää! Oikein harmitti, ettei tullut itse osallistuttua (niin no ehkä sit oliskin ollut huonompi…). Jatkakaa.

 2. Oikea keskustelu on aina molemminpuolista. Paneelissa tarkoitus on tarjota joka jannulle sanottavaa, vaikka mielipiteet voivatkin olla samansuuntaisia.

  Skype-paneelissa tulee ongelmia lähinnä siinä, että varsinainen ”raise hand” -toiminne puuttuu. Silloin joku keskustelijoista voi alkaa dominoimaan, jolloin taustalle jää turhaan statisteiksi älykkäitä ihmisiä. Olet siinä oikeassa että tällä kertaa keskustelu pysyi tasapainossa, kiitos puheenjohtaja Hessun.

  Tuossa Skype-paneelissa ei voi käyttää edes niitä psykologisia keinoja, joihin vihjasin edellisessä kommenttiketjussa (HessunKahvila #28). Heh.

 3. Kuuntelin HK:n eilen töissä – onnistuu se Zenille siirtokin kun näkee sen Tonyn mainitseman ylimääräisen vaivan. Osa meni ohi korvien ja loput melkein jo unohdin mutta mutta yhtä lempiaiheistani sivuttiin kun puhuitte latausajoista.

  Tämä meidän IT-Suomemmehan on nykyisin laajakaistan kehitysmaa, ehkä hyvää afrikkalaista tasoa. Totta kai isolla rahalla jo jonkinlaista
  kaistaa saa, mutta suurin osa meistä kärvistelee kai maksimissaan megaisen yhteyden kanssa. Minä maksan megastani 33 euroa kuussa, ranskalainen saa 25 egellä 10 megan yhteyden, johon kuuluu 100 ilmaista TV-kanavaa (saattoi se olla 25 megaakin, enpä enää muista varmaksi).

  Täällä markkinat on sopuisasti jaettu eikä hinnoissa ole tietoakaan laskusta.

  Samsung muuten testasi uutta 4G-kehitelmäänsä. Liikkuvasta autosta
  onnistui lähettää gigabitin nopeudella, paikallaan olevasta nopeus nousi jo gigatavuun. Isompikin video surahtaisi näillä nopeuksilla koneeseen aika näpsästi. Suomessa tähän päästään varmaan joskus vuonna 2030, koska meille kelpaa näköjään hidas ja kallis yhteys ihan mainiosti.

 4. Rakkaat ystävät -kuulijat,

  Valtaisan mahtavaa, että kommenttivirta jälleen soljuu vuolaana. Olen siitä erittäin iloinen. Tony heitti sähköpostillassa hyvän idean ja antoi pontta itseänikin askarruttaneeseen kysymykseen: Pitäisikö ohjelman tiimoilta käytävä keskustelu ohjata kommenttien sijasta HeKa-foorumiin?

  Mitä olette aiheesta mieltä arvon kuulijat? Minä tietysti ajatuksesta innostuneena ja foorumille kovasti keskustelua toivovana jo menin ja tekaisin sinne uuden keskustelualueen nimeltään Paluukanava. 🙂

  Toivotankin nyt Teidät KAIKKI tervetulleiksi osoitteeseen http://forum.hessunkahvila.com keskustelemaan tästä ja mahdollisista muista jaksoista, vuolaasti.

  Terviisin,

  Ps. Kommentoin itse mm. tätä keskustelua ko. osoitteessa…

 5. Ihan hyvä idea, mutta tää on jotenkin niin selkeää ja helppoa, kun voi kohdistaa ajatuksensa suoraan kyseessä olevaan jaksoon. Jos siis viitsit(te) käynnistää uuden threadin per jakso, ja näihin shownotesiin tulee suora linkki ko. threadiin, niin miksei.

  Ajattelin vain ihan näin podcastaajan vinkkelistä, että on kivaa nähdä myös ohjelman varsinaisessa blogissa kuinka paljon keskustelua kustakin aiheesta viriää, joten mä ehkä pitäisin keskustelun kommenteissa. Mutta tottahan tätä kapeampaa tekstipalstaa (ainakin meidän blogissa se on ärsyttävän kapea) on hankalampi lukea ja tekstin määrä siinä hahmottaa.

 6. Hola!

  Toki totta. Tämä linkitys jakson keskusteluthreadiin oli juurikin nimenomaan tarkoitus. Olet siis asian ytimessä. HeKa-Foorumilta löytyy nyt jo keskustelu tätäkin jaksoa varten. Osoite tuohon keskusteluun on

  http://podcast.hessujarvinen.com/forum/viewtopic.php?t=15

  Pistän kokeeksi kommentit pois päältä tästä blogista toistaiseksi. Kokeilkaamme siis tätä kommentointimenetelmää. Keskustelufoorumilla on paremmat työkalut keskusteluun kuin tässä blogissa. Lisäksi foorumilla on myös helposti tavoitettavissa muita keskusteluryhmiä, joten keskustelua voidaan käydä yleisemminkin, kuin pelkästään tietyn jakson ympärillä.

  Eikä foorumille ole pitkäkään matka. Se on heti tuosta kahvilan ovesta seuraava oikealle, ihan sama rakennuskin. Sydämellisesti tervetuloa.

Comments are closed.

Related Post

HessunKahvila #161HessunKahvila #161

Kahvila jatkaa ällistyttävän taajaa ilmestymistään. Jälleen ollaan soundscenessä, eli TakeAwayssä. RFID -portit kolisevat ja kahvi läikkyy, joten sipaiseppa viikon epistola, niin tiedät missä mennään. Ohjelmassa julkaistaan tälläerää mm. seuraavat totuudet:

HessunKahvila #78HessunKahvila #78

Syysillan musiikkiradiossa puuhaillaan jälleen jotain kummaa. Tervetuloa kahvihetkeen. Paluukanavat huutavat punaisena. WOW! LIVEn tekniikka ontuu edelleen, joskin vähemmän kuin ennen. Jakso ei tällä(kään) kertaa ole Family Safe…Suosittelemme kuuntelua yksin pimeässä