HessunKahvila HessunKahvila HessunKahvila #111

HessunKahvila #111

HeKan sunnuntai-iltapäivän yllätys-live ja SUURI Metsäliitto Mäntän Konttori -fanijakso päräyttää jälleen yllätyskiemuraa Suomen kirkkaalle Pod-Taivaalle. Tervetuloa kyytilöihin jälleen. Epistolassa tälläerää mm. seuraavaa:

– YllätysLIVE tulikin tehtyä, vaikka podcast vain piti
– Flunssaa pitelee ja tahti och soundi on sen mukainen
– Googlen G-Maililla uusi ilme, joka on hiano
– Nokialta tuli N85 ja viNe testiin (KIITOS!). Testijakso alkoi ja siitä tarinaa jo tässä.
– Myös SportsTracker ja FriendView ovat hengessä mukana
– Kättä heiluttelemalla voi ohjata kännykkää
– Podcasting momentteja tarjoilee mm. http://sulapinta.fi/
– Yoe soittelee lähetykseen ja keskustelemme mielenkiintoisista Japanian kännykkämarkkinoista
– SSD levyt tulevat ja jyräävät
Striimi.netin lähetysten tekemisestä puhutaan
– Omppu on vihreämpi, kuin äkkiä muistammekaan
Naukkikset herättivät ajatuksia jälleen
– Joululahjaideoita kaivataan kahvilaan!
– Pitkä ja harras keskustelu yhteisöllisyydestä, podskenestä ja HeKa palautekanavista päättää lähetyksen tällä kertaa.

Musiikki
Kaikki puhdasta Metsäliittoa!

Soita koska tahansa 03-7411 8559 tai kommentoi blogiin osoitteessa www.hessunkahvila.com. Kommentit ovat TODELLAKIN auki! 🙂

Tämäkin lähetys lähetettiin suorana striimi.netissä. LIVE -osion IRC -keskustelu näytti tältä

16 thoughts on “HessunKahvila #111”

 1. Tuli aika puun takaa tuo jakso, kuulin viimeiset pari sekuntia LIVEnä Nokialla, loput PuhKun jälkeen podcastina 🙂 —– Kommentit: Podcastien kuuntelusta: Yöllä kuuntelu sisältää hiljentymistä ja rauhallisuutta, ja sen vuoksi se on kivempaa minusta. Toisaalta esimerkiksi Daily Source Codea kuuntelen päivisin kävelymatkoilla yliopistolle ja takaisin. —– Yhteisöllisyyteen: Pitäisi yhtenäistää! En ole kovin perillä verkoston laajuudesta, mutta se mitä olen kuullut kuulostaa varsin monimutkaiselta. Ja eikös Jaiku ole nykyisin rajoittunut uusia ihmisiä kohtaan? Talkoohengellä vaan homma kasaan! Liian hajanainen kattaus voi kuivua kasaan :/ —- Mitäs muuten olet mieltä tästä TV5-sähläyksestä? Minuun ei se Aliaksen ykköskausi enää neljättä kertaa iske… Enivei, mainio jakso jälleen!

 2. Morot, ihan vain tiedotusluotoinen asiantynkä. Elikkäs jostain syystä tämä 111 jakso ei lähde latautumaan itunesiin päivitä nappia painamalla. Onko kyse mahdollisesti mistä?

 3. Hepskukkuu!

  Täällähän on ralli lähtenyt käyntiin. Loistavaa!

  Erkki: Yöllä kuuntelussa on kyllä puolensa. Ongelmaa aiheuttaa yleensä se, että nukahtaa luurit päässä ja myöhemmin herää siihen, kun korva-osiot luureista ovat siirtyneet otsalle ja iPod on lentänyt lattialle. Mää yleensä nukahdan Adamin harhaluulo-teoria-vaahtoamiseen. Aika velmu olet, kun sitä päivällä pystyt kuuntelemaan 🙂

  Jaikussa on tosiaankin vielä pientä rajoittuneisuutta ilmassa. Sinne on kyllä reilusti tarjolla kutsjua (multa saa niitä, jos on tarvetta). Siksi se ei yksinomaan kanavana oikein pelaa. Eller hur? Striimi.nettiä suosittelen lämpimästi yhteisöllisyyden airueeksi. Ideoita sen kehittämiseksi otetaan avosylin vastaan.

  TV5-sähläys? Enpäs ole kuullutkaan. Mutta kyllähän Aliasta katsoo, vaikka sitten uusintana 🙂

  Jussi J: Häh? Ei lähde vai? Ettei nyt olis joku häslinki ollut vain tilapäinen. Justaan koelatasin sen tänne duuniin iTunesilla (PC) ja tuli sellaista vauhtia, että huh! Ei mennyt varmaan kuin minutti. Striimin putket on rautaa! 😀 Eli koitappa uudestaan. Outo juttu kerrassaan.

 4. Kiitos uusimmasta jaksosta Hessu! Se on minulta vielä osittain kuuntelematta, mutta erityisesti odotan tuota ohjelman loppupuolta podcastskenekommentointeineen. Toisissa säikeissä täällä Suomipod.info-foorumilla on ollut juttua foorumin tekohengittämisestä ja myös Striimi.nettiin osallistumisen kynnyksen madaltamisesta. Eli yhteisnimityksellä kyse on skenesfäärin aktivoinnista. Siinä sinä, Hessu, ja parit muut kotimaiset podcastaajat olette avaintekijöitä edelläkävijyyden esimerkin-näyttäjinä.

  Kuuntelen tätä kirjoittaessa tuon HeKa #111:n loppupuolta. Siellä kommentoitiin että Lauri tunsi olevansa joskus liian aktiivinen kommentoija. Tunnistan fiiliksen, koska olen tainnut olla yksi useimmin mainituista tekstitse podcasteja kommentoineista kirjoittelijoista. Sitä ei halua leimautua tyrkyksi – ja ikään kuin haluaa antaa tilaa muillekin. Ettei varasta koko kaistaa, tiedäthän. Mutta ehkä tällaiset ajatukset ovat niitä ihmeellisiä sisäsiittoisen kansan geenivirheitä, jotka tappavat keskustelun. Busseissa ollaan hiljaa, hisseissä etsitään katseella nurkkaa ja vieraiden ihmisten tervehtiminen on rangaistava teko.

  Aioin lätkäistä tämän foorumille, mutta kuulin lähetyksessä että blogikommentointi on avattu. Hieno juttu. Tämä on matalamman kynnyksen paikka kommentointiin.

 5. Kyllä foorumi kai kuoli siihen että tuli miljoona muuta kommentointi tapaa. Nyt kun foorumilla keskustellaan lähes ainoastaan viimeisestä jaksosta en juuri näe sille tarvetta. Jaksosta keskustelu toimii aivan yhtä hyvin täälä blogissa.

 6. Miksi blogi komemnteissa usein vaaditaan maili osoite?

  Luottaisin kyllä Hessulle ihan oikean maili osoittteenikin mutta kun sitä nykyään kysellään joka paikkaan käytän aitoa osoitetta vain ja ainoastaan tuttujen kanssa tai paikoissa joissa joudun käyttämään rahaa. Ihan automaattisesti tännekin pistin täysin keksityn osoitteen ja paikkoihin jotka vaativat vahvistusta käytän gmail spammiosoitettani jota en koskaan lue.

  Tuntuu aika turhalta tuo mailiosoitteen kysely joten ihmetyttää miksi sitä edelleen niin innokkaasti joka paikassa halutaan?

 7. Hmm, nyt oli aihe mikä kirvoitti myös minun kielenkantani ja sehän oli tämä viimeinen osio. Itse olen miettinyt omassa mielessä tätä aikaisemminkin ja olen hessun kanssa ollut siitä samaa mieltä että palautekanavia voi olla useampia, mutta se mikä on puuttunut tästä sillisalaatista – on se että lopulta lähetys/julkaisukanavasta riippumatta kommentit ja palautteet olisivat lopulta kaikki kuitenkin samassa lähteessä, ihan jo podcast-historian kannaltakin oleellinen asia.

  Toisin sanoen pitäisi olla joku YKSI palvelu, mihin KAIKKI tekstikommentointi lopulta päätyisi ja sitä pitäisi pystyä toki nykyaikana seuraamaan vaikka RSS-feedin avulla. En tiedä mahdollistaako nykyinen julkaisujärjestelmäsi tai foorumisoftasi moisen mashup/web2.0 -härdellin.

  Olisi silti hienoa jos Irc-login, jaikuviestit, webform-viestit. päätyisivät lopulta samaan paikkaan, on se paikka sitten mikä hyvänsä. Silloin näistä pienistä puroista voisi kriittinen massa kertyä. Ongelmia aiheuttaa ehkä sopiva jaoittelu, keskustelua voi tulla niin paljon ja vielä asian vierestä että jotenkin pitäisi pystyä jaottelemaan aiheittain/ohjelmittain kommentointia, Muutenhan teknisesti tuon pitäisi olla mahdollista jos vaan rajapinnat löytyy, millä syötteen saa palvelusta kuin palvelusta ulos.

  Itse olen Foorumin kannattaja, mutta tosiaan nykyisellään se ei palvele kun käyttäjiä liian vähän ja jokaisella ohjelmallakin omat palautekanavansa. Ehkä streami.netin ja sen podcast-tarjonnan ympärille saisi koottua jonkin hessun kahvilaa laajemman kokonaisuuden, jossa kriittinen massa ylittyisi helposti.

  ps. foswiki.org

 8. Puuhapepen ajatusmalli on mainio.

  Ainakin minulle sopisi parhaiten malli joissa kaikki julkiset kommentit kaikista lähteistä olisivat lopulta luettavista yhdestä keräyspaikkassa. Ja jos päätän kommentoida jotain tässä keräyspaikassa lähtisi kommenttini automaattisesti myös siihen lähteeseen josta alkuperäinen kommentti on tullut.

  Taitaa kyllä olla enemmän haave kuin jotain mitä voi nykyisilläään toteuttaa. Olisikohan tämä sitten se webin seuraava kehitysvaihe. Tapa koota taas yhteen miljoonaan eri paikkaan pirstoutunut tieto.

 9. Morjens,

  A ja Puuhapepe: Loistavaa ajatusten virtaa jälleen kerran! Kiitos siitä. Heitänpä sekaan ajatukseni minäkin pikaisesti, näin saunomisen ja siivoilun lomassa:

  Ajatuksistanne innoittuneena tekaisin vähän kokeellis-induktiivista setuppia palveluun nimeltä FriendFeed. Tsekatkaapa mashuppini sieltä ja heittäkää kommenttia. Olisko tässä jotain sellaista, jota toivoitte? Heh..siellä muuten kanssa pystyy kommentoimaan..

  Mutta jos siis kommentteja valuu Jaikuun, Blogiin ja Foorumille, syndikoituvat nämä kaikki nyt Friend Feedin HessunKahvila -huoneeseen. Sitä voi lukea kaiketi vapaasti ilman rekisteröitymistä ja siitä voi tilata myös RSS-fiidin. Tämä olisi siis paikka, josta näkisi yhdellä silmäyksellä kaiken liikenteen…ja kuten sanottua…siellä voisi kommentoida myös. FF osaa hienosti muuten niputtaa esim. tämän jakson kommentit toisiinsa tuolla huoneessa. Siellä saa myös hienon reaaliaikaisen näkymän ja vaikka mitä. Lifestreamia kerrakseen 😀

  Mitäpäs olisitte mieltä. … Niin ja A..e-mailia kysytään WordPressissa defaulttina (julkaisualustani). En sitä kyllä mihinkään tarvi, mutta eipä sitä kyselyä taida ihan helposti poiskaan saada :-/

 10. Ääh..piti sanoa myös kiitos tästä ajatustyöstä TJH:lle…liian nopea liipaisin sormi tänään minulla… 🙂 Olette loistavia!

 11. Entiä..On toi FriendFeedin mashuppi vähän sekava ehkä. Pitäis varmaan tehdä joku Yahoo paippi, että sais jotain järkee tohon. Voiskohan sillä jotenkin kutoa yhteen kommentit, joissa näkyy esim. jakson numero? Osaaks kukaan käyttää sitä hyvin?

 12. Yahoon pipes on kyllä varsin käyttökelpoinen – tolla oon itse tehny itselle uutismashupit eri kategorioineen, mutta siihen se sitten onkin jäänyt. Friendfeed, hmm en tyrmää heti alkuun mutta ei se varsinaisesti vielä vakuutakaan.

 13. Ei mua ainakaan noi sähköpostiosoitteen kysymiset häiritse. Itse käytän ilmaisia osoitteita nettifoorumeilla ja blogikommenteissa keräämään spämmiä ja ainakin Gmailissa on sen verran hyvä spämmisuodatin, että myöskin tarkistan mun Gmail-osoitteet tai siis käytän sitä eteenpäinlähetystoimintoa vasinaiseen sähköpostiosoitteeseeni, jos jollakulla sattuis jopa oleen jotain asiaa joskus.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Post

HessunKahvila #173 (Video)HessunKahvila #173 (Video)

Tässä jaksossa: Kesäterveisiä Kahvilasta ja SRAL kesäleiriltä. Ohjelmassa luodaan erinäisiä katsauksia myös ”hieman” vaiheessa olevaan studioon, antenneihin, HeKan lähetysautoon ja terassille. Kaikenlaista kummaa on siis tiedossa jälleen kerran. Tervetuloa kyytiin!