HessunKahvila HessunKahvila HessunKahvila #120

HessunKahvila #120

Loistavan interaktiivisessa puhelintoivekonsertti-illassamme tänään hyperpitkä ympäristövartti ja paljon muuta. Puhelimet soivat ja kansat karkeloivat. Olipa täytteenä vähän tekniikkaakin. Tämä on jälleen kuultava, sillä tulihan se myös LIVEnä striimi.netissä. Tervetuloa kahville!

Musiikki
Ron Wiseman – Blowing On The Coals
Anemo – Music Box – T Boy Radio Edit
Riku Moi – Urheilemalla

Soita koska tahansa 03 – 7411 8559 tai skypellä: hessunkahvila

2 thoughts on “HessunKahvila #120”

 1. Tuo mielipide, että suomalaisten ei tarvitse tehdä ympäristöasioiden eteen mitään kun jenkit ja kiinalaiset ei tee mitään, onko kyllä niin lapsellinen kuin vain voi.

  Yksittäisen suomalaisen ekologinen jalanjälki on yksi maailman suurimmista ja monta kertaa suurempi kuin yksittäisen kiinalaisen, joten on ihan turha puhua mitään, että kun kiinalaiset saastuttaa niin paljon että ei mun vaan tartte tehdä mitään. Jenkit on sitten oma tapauksensa, mutta eiköhän siellä nyt laiva käänny uuden presidentin myötä.

  Sitä paitsi kyllähän kiinalaiset tekevät paljonkin. Kuuluisin esimerkki lienee yhden lapsen politiikka. Toinen esimerkki on Pekingin autoilun rajoitukset. Alueella rajoitetaan autojen määrää ja saastuttavammat autot eivät saa mennä keskustaan ollenkaan. Ei ole nähty tällaisia rajoituksia Härmässä.

  Kyllä suomalaisten elämässä olisi paljon parantamisen varaa energian käyttöön liittyen. Meillä olisi varaa säästää ja paljon ilman että elämänlaatua aletaan mitenkään erityisesti muuttamaan. Yksi hyvä esimerkki on rakennusten eristäminen. Halvalla lisäeristämisellä voidaan taloista tehdä käytännössä passiivitaloja. Silloin ei enää tarttisi itkeä sitä kuinka pohjoisessa on kylmä ja menee paljon energiaa lämmitykseen.

  Tuota Ylen uutista puun poltosta en kyllä myöskään täysin ymmärrä. Kyllä puuta mun mielestä on järkevä polttaa, mutta toki se pitää tehdä oikein. Eli tulisija pitää olla sellainen, että puu palaa eikä vain kärytä. Tässä kohtaa luulen, että olisi paljonkin parannettavaa Suomessa. Mutta onhan niitä nykyään näitä paremmin polttavia takkoja ja saunan kiukaita markkinoilla isoilta valmistajiltakin.

 2. Erinomainen jakso. Varsinkin J:n paluuta kehiin on odotettu, kun ei ollut mitään ukosta vähään aikaan näin HeKassa kuultu. J:llä kun on Hessun ja Kalatalous-Jussin ohella mielestäni shown parhaat läpänderit, hyvä jatkakaa!

  Kannan oman korteni kekoon ympäristökeskusteluun, toteamalla että oikeastaan ei pitäisi laittaa vastakkain suomen kansalaista ja kiinan kansalaista vaan paremminkin kansalainen vastaan teollisuus ja liikenne.

  Tällä tavalla päästään toteamaan että teollisuus ja liikenne rohmuaa Ylivoimaisesti eniten energiaa ja todelliset säästöt jos niitä halutaan tehdä on tehtävä tottakai ensisijaisesti siellä mitkä eniten päästöjä aiheuttavatkin eikä niin että syyllistetään tavallista tossunkuluttajaa ilmastonmuutoksella.

  Vaikka kaikki maailman kansalaiset vähentäisivät ilmastokuormaa niin siinäkin tapauksessa säästöt olisivat suhteellisen pieniä, johtuen suhteellisen pienestä osuudesta koko energian käytössä.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Post

HessunKahvila #101HessunKahvila #101

HessunKahvilan suuri BeatBox-teknologiailta ja hyper-härdellilähetys on jälleen täällä. Auringossa kylpevä Jyväskylä on kaunis ja asiaa on jälleen runsaasti. Tämän kertaisen HessunKahvilan Sinulle tarjoaa TVKaista.fi. Rekisteröidy ilmaiseen 2 viikon kokeilujaksoon täällä.

HessunKahvila #114HessunKahvila #114

HeKan UudenVuoden hyperventiloivassa vauhtiillassa meno on maittavaa, kupit kilisevät ja kallistuvat sekä aitaa kaatuu. Tarinassa pysytään mm. näissä merkeissä: – Joulu – Joululahjat – Snowscoot – Laskettelu – Luistelu –