HessunKahvila HessunKahvila HessunKahvila #125

HessunKahvila #125

Kahvilassa on jälleen avoimien ovien sunnutai. Väkeä lappaa ikkunoista ja ovista tupaan ja tunnelma on kesäinen ja asia tuhtia. On ränttiä, faktaa ja vaikka mitä. Tässä 125 kuutioisessa vauhti-illassa agendalla ovat muun muassa seuraavat seikat:

Kummat hipit valtaavat kahvilan heti kärkeen ja sutjakat tanssin pyörteet ovat valmiit
Kesäloma on vauhdissa ja Jyväskylä kylpee auringon kilossa
sulapinta.fi on loistava
Fileerataanpa kaikki vähän haukea
Käsitellään avointa koodia, linuxia ja maailmankaikkeutta
Jaikun kohtalo selviää
Finanssikriisiin, markkinointiin ja Spotifyyn vedetään linjoja
Nokia N97 ja iPhone kilpasilla, fakta faktum
Tour De France alkoi ja Lance on mukana!
www.livestrong.com
www.cyclingfans.com
www.eurosport.fi
www.plustv.fi
Wired: Follow Tour De France On-Line
www.podcasthakemisto.net

Musiikki
Makrolon – Level 4 Meets DJ Deamon – Still Loving You (Makrolon remix)
Riku Moi – Tapasin ET:n

Paluukanava, tarinat, kesäiset kertomukset ja vastaukset kysymyksiin numerosta/numeroon 03 – 7411 8559. Samaan paikkaan pääsee myös Skypellä kun soittaa osoitteeseen hessunkahvila.

6 thoughts on “HessunKahvila #125”

 1. Kysyit, miten open source -kehittäjät ja tuottajat saavat tulonsa pitkän päälle? Tähän mennessä on tienattu kokemusta: muutaman vuoden harrastuksen jälkeen on helppo saada kunnolla palkattua duunia.

  Voi olla, että kuluttajat siirtyvät pääosin ilmaispalveluihin, mutta raskas yritysbisnesprosessointi vaatii edelleen palkattuja lahjakkuuksia.

 2. Ei ole harvinaista että kehittäjä voi edistää avoimen lähdekoodin projektia ihan palkkatyönään. Näin tapahtuu usein kun firma käyttää avointa ohjelmistoa oman palvelunsa rakentamisessa, taikka esim oman laitteensa sisällä. Tällöin rahavirrat tulevat nimenomaan palvelusta tai laitteista eikä pelkästään ohjelmistosta.

  Miten erillisten ohjelmien kehitys tulee menemään on hieman eri asia. Uskoisin että kuluttajapuolella on pian (tai jo nyt) tilanne jolloin mitään kaupallista ohjelmistoa ei tarvitse käyttää jos ei ole mieltynyt juuri tiettyyn tuotteeseen – yrityssovelluksissa, ja ns ”pro-ohjelmissa” asia on vielä pitkään toinen. Sen puolen ohjelmistot vaativat usein joko varmasti toimivaa tukipalvelua ja/tai erikoistietämystä mitä ei harrastuspohjalta välttämättä niin laajalti löydy. Eipä silti kyllä silläkin puolella avoimen koodin komponentteja tai järjestelmiä käytetään..

  Eli – kyllä tekevälle (palkka-)töitä löytyy jatkossakin, myös ohjelmistoalalla! 😉

 3. Onnittelut N97 testiin saamisesta. Kaipailit ehdotuksia mitä testata joten tässäpä tulee muutama. 1) Sujuvuus. Itse nörttinä kyllä käytän ominaisuuksia monenkin mutkan takaa, mutta näin vanhemmiten olen alkanut arvostaa myös sujuvuutta. En tosin niin paljoa että tyytyisin iPhonen tarjontaan, mutta kieltämättä toivon Nokialtakin jo parempaa UI suunnittelua ja loppukäyttäjän huomioimista. 2) Bugisuutta. Tietty joka luurista aina bugeja löytyy, mutta kuinka pahasti niitä tulee vastaan heti alussa normaaleja toimintoja käytettäessä. 3) GPS koordinaatit kuviin eli toimiiko nätin automaattisesti vai pitääkö aktivoida (kerran vai aina?) 4) Akun kesto ja moniajo. Itse käytän puhelimia hyvinkin monipuolisesti ja enemmänkin ohjelmia olisi kokoajan tausta ajossa jos vain akku kestäisi eikä softa tai puhelin kaatuisi. Koita ainakin seuraavaa testiä. Eli pistä sportstracker taustalle tallentaan, normi navigointi tietä opastamaan, podcasti tai musiikki taustalle soimaan ja räpsi matkalla muutamia kuvia ja videoita ja lähettele niitä verkkoon ja lisäile samalla kommentteja facebookkiin, blogiin etc. Minulle tuo olisi muuten normaalia, mutta joko se syö akun tai ainakin joku ohjelmista kaatuu ellei koko puhelin kyykkää. Näin siis vanhemmissa S60 3ed puhelimissa joita on tullut käytettyä. Jos puhelin tuosta testistä selviää edes lähes puhtain paperein niin olen myyty. 🙂

 4. Onpas korkealuokkaista amatööri toimintaa 😀

  Tämä oli ensimmäinen lähetys mitä olen kuunnellut.

  Hieno meiniki. Sait juuri uuden fanin.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Post

HessunKahvila #105HessunKahvila #105

HeKan äärimmäisen pitkässä, mutta joskohta vauhdikkaassa teknohuumassa käsitellään jälleen monenmoista. Puhelimet, sähköpostit, foorumit ja skypet pärisevät niin livenä kuin asynkroniassakin. Jopa Japanilaiset artistit ottavat yhteyttä kahvilaan. Tällä kertaa aiheina ovat