HessunKahvila HessunKahvila HessunKahvila #129

HessunKahvila #129

Hulabaloo ja halipat suipat! HeKan uunituoreessa lyödään läjään ja pistetään paketiin mm. Kaksikäsi Edwardit, BigBrotherit kuin metsästyskin. Viherpiiperrys ja hyvin moni muu kumma juttu saavat jälleen oman tilansa ja aikansa. MacBookki glarella tai ilman on myös epistolassa vahvasti.

Diktaattori korjaa käsitystään kaupallisista radioista ja kertoo uudesta autosetupista. Onnitellaanpa jaksossa myös 4 vuotta täyttävää Naurispajaa ja pistetään jalalla koreasti. Jiii soittaa lähetykseen ja kirvoittaa keskustelun huimaan lentoon. KIITOS ! 😀

Tää on kuultava. Ei sitä muuten ylikomisarioksi.

Unessa.net Irc-Opas
hear.fi
Kovat jätkät soittaa Alpinea

Musiikki
The Shakes – Janine – Live @ PodcastCon
Makrolon – Vs. Nuxx P – Movin On
Moloko – Sing it back

Palautekanavat suorastaan odottavat osallistujaa. Blogikommentit ja numero/skype 03 – 7411 8559 … anytime.

6 thoughts on “HessunKahvila #129”

 1. Kiitos Hessu hienosta onnittelulaulusta! 🙂 Meitäkin Ville ja Heikki nauratti, aika tavalla. Hauska yhteensattuma noi etunimet, eipä tuota tiedetty, hih.

  Mutta Jiille sellasia terveisiä, että olet ”häiritsevällä ja ärsyttävällä tavalla” hetero, ja toivon, etten joudu enää kuulemaan ääntäsi HessunKahvilassa. Sori vaan Hessu, mutta mun raja meni nyt tässä.

  Muuten meno oli mukavaa, kuten aina. Rock on!

 2. Aivan uskomattoman loistava ja täydellisyyden käsitteen ylärajaa rajoittavia abtstaktiuden muodostamia kattopalkkeja majavan lailla nakertava jakso!

  Ja Jiin kommentit homoudesta on minun mielestäni täysin hyväksyttäviä ja suorastaan hauskoja, kunhan niitä vaan ei ota turhan vakavasti. Kyllähän sitä saa huumoria repiä muualtakin – miksei myös homoudesta?
  Ja sitäpaitsi oli niin luontevan sujuvaa ja vapautunutta jutustelua se puhelu (muunmuassa totuus N97:sta sieltä tuli), että tämähän oli mitä mainiointa sisältöä. Kulta-aikojen HeKaa, etten peräti sanoisi.

  Ja vielä metsästyksestä sen verran, että eräskin nimeltämainitsematon hippikaverini alkoi taas vuosien vegetariuden jälkeen syömään myös lihaa, koska hänen mielestään oli eettisempää ja ympäristöystävällisempää syödä paikallista riistaa (hirveä, jänistä yms.) verrattuna toiselta puolelta maapalloa tuotuun (kenties jopa geenimanipuloituun) soijaan. Mielestäni hyvin perusteltu.

  Pidetään HessunKahvila mielessä ja Jii linjoilla!

 3. Terve Hessu. Pakko oli keskyttää podcastin kuunteleminen hetkeksi ja pistää hiukan palautetta tuohon Nokia N97, N900 ja iPhone keskusteluun. N97:sta ei ole käyttökokemusta eikä liioin iPhonesta mutta N900 olen päässyt käyttämän pari päivää.

  Applen iPhoneen (edes 3Gs:ään) en tuota N900 (tai edes N97) edes yrittäisi verrata. Myönnän että iPhonen UI ja käytettävyys on varmasti omassa korkeudessaan, mutta jo pelkästään moniajon puuttuminen sulkee sen minun vaihtoehdoistani pois. Lähinnä voisin verrata iPhonea tuohon uuteen X3:een kun se pyörii S40:llä joka ei myöskään tarjoa moniajoa. Eli et sinä oikein voi verrata moniajon tukkeuttamaa N97 iPhoneen jossa ei voi ajaa montaa ohjelmaa yhtäaikaa (juu juu, musiikkia lukuunottamatta). Ja onhan Apple nopea ja akkukin kestää kohtuu hyvin kun sen lähetystehot on niin pienet että 3G löytyminen on tuskallista ja ohjelmat pitää aina sulke kun niitä vaihtaa. Ja pakkohan Applen on akkua koittaa säästää kun sitä ei ilman vasaraa saa siitä edes matkalla vaihdettua 🙂

  Ennen lähinnä S60 3.2 puhelimia käyttäneenä vei pitkään opetella kosketusnäytölliseen N900 eikä muutenkaan kaikki ollut ”tutuilla paikoilla”. Myös sitä ”menu/symbian-näppäintä” kaipasi jatkuvasti. Mutta jo toisena päivänä alkovat valikot ja muut kohdat löytyä ja nyt tuon käyttö on jo aika sujuvaa. Itseasiasa se on aika loistava kun voi vasemasta yläkulmasta vaihtaa joko widgeteille, menu valikkoon tai avoinna oleviin ohjelmiin joista näkyy pienennetty kokokuva eikä pelkkä ikoni. Uudelle käyttikselle pitäisi antaa aina muutama päivä aikaa koska ihmetyttää nykyään aina lukea otsikoita mistä tahansa uudesta puhelimestta että se ei ole yhtä hyvä kuin iPhone … 1 min käyttökokemuksen jälkeen …. juu ei toimi samoin mutta voi olla jopa parempi 🙂

  Peukalon peittäessä 1/6 näyttöä kerralla olen huomannut näytön toimivan parhaiten käsi väärinpäin eli kynnellä koskettaen. Myös webbiä surfatessa stylus on löytänyt arvonsa ettei jatkuvasti tarvitse zoomailla osuakseen oikeaan kohtaan. Myös pakkasella sen styluksen saatavuus mahdollistaa puhelimen käytön vaikka hanskat kädessä. Ja mitä sen mukanaolo ketään haittaa kun se on nätisti piilossa. Minä itseasiassa jo ehdin harmitella styluksen puuttumista kunnes huomasin sen olevankin mukana. Sama kävi aikanaan kokeillessani 5800XM:ää.

  Myös hintavertailut on aina hauskoja kun ihemtellään miksi Nokialainen maksaa 700$ ja iPhonea saa 99-299$. Löysin jostan verkosta aikanaan laskelman missä oli verrattu noiden Applen 3:n mallin kokonaishintaa AT&T:n pakkopaketilla. Puhelimen hinnan 200$ ero ei oikein tuntunut enää miltään kun 24kk paketin kokonaishinta oli noin 1800-2000$ ja lukitsemattomana sen iPhonen taisi saada sen 100$ Nokialaista halvemmalla. Sen verran ainakin minä maksaisin jo moniajosta, oikeasta näppäimistöstä, 5-8Mp kamerasta ja talvikäytettävyydestä joka ei tosin taida vaivata enää suomea eteläisemmillä leveysasteilla.

  Kieltämättä lomareissulla jo hieman suretti museossa kun itse jätin 5Mp kamerakännyn taskuun ja siiryin 10Mp oikeaan kameraan ja vieressä joku otti samasta taulusta kuvia iPhonella (2Mp oli vasta markkiinoilla). Itse en nykyään 2Mp kännykameraa viitsi edes esille kaivaa eli jos ei ole 5Mp mukana niin saa kuvat jäädä vaikka ottamatta ellei kyse ole jostain maisemakuvasta hyvällä sällä ulkovalaistuksessa. J on totta että 2/3.2 Mp VS. 5/8Mp ei puhelimen ruudulla enää tuo eroa, mutta kun minä siirrän ne aina tietokoneelle niin kyllä se ero on vielä aika suuri.

  Tähän loppuun pari videota, missä saa vähän ensituntumaa tuon N900 ominaisuuksista. Ainakin minä olen myyty:
  http://www.youtube.com/watch?v=a_WlpCpwVq4&feature=related (mm. moniajosta)
  http://www.youtube.com/watch?v=fxD-MmSVohg&feature=channel (mm. Median jakamisesta)
  http://www.youtube.com/watch?v=4Az8VE1NtY8&feature=channel (mm. hiiritoiminto)
  http://www.youtube.com/watch?v=Zr-BF0Gs0_E&feature=related (mm. selaimesta)

  Ja kuten N810 käyttäjänä varmaan olet huomannut niin siihen on tullut aika paljon tosi makeita ja hyödyllisiä ohjelmia joten oletan että myös N900 tulee tarjolla vielä paljon muutakin hyvää softaa

  No tämäpä tällä erää Nokian puolesta ja nyt palaan kuuntelemaan podcastia eteenpäin 🙂

  C

 4. Heh, jotenkin arvasin, että Jiin homo-jutuista tulee palautetta. Kieltämättä aika ammattikoulun tupakkapaikalta homma jossain vaiheessa kuulostikin, vaikkakin huumorilla mentiin. Eikai täys-umpi-varmasti-heteroiden tarvitse paukutella niitä heterohenkseleitä, eihän?

  Anyway, hyvä meininki kuten aina.

  Heteroterveisin, Topsa

 5. Hah, minä (tai minun ipodini) olen sen verran jäljessä, että vasta kuuntelin linnunhanurinsoittoa jaksolta #127. (Pitääkin ruveta selvittämään, miksei minulla ole uusinta sisässä.)

  Samalla tuli mieleen esittää Hessulle onnittelut siitä, että jakson numerointi on jo siirtynyt 8-bittiseen maailmaan! Seitsemän ei enää riitä, onnea!

 6. Heipparallaa!

  Olipa hauska huomata, että kommenttini kirvoittivat palautekynät sauhuamaan. Minusta on jossain määrin kummallista, että itseään suvaitsevaisina pitävät ihmiset paljastuvatkin suvaitsemattomiksi, kun puhe lipsahtaa alueelle, jota kommentoija sympatiseeraa.

  Itselläni on ystävä- ja tuttavapiirissä umpiheteroiden lisäksi myös homoja, jopa pari hinttiä. Tiaroks vaan Virballe. Eikä se homous ole mikään tabu, josta ei saisi laskea leikkiä.

  HeKan kuuntelijoita amiksen tupakkapaikalta tervehtien,
  Jiii

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Post