HessunKahvila HessunKahvila HessunKahvila #140

HessunKahvila #140

Lyhyttä jaksoa lähdettiin tekemään, mutta 1,5 tuntia tuli tanakkaa asiaa. Puhelimet pirisevät ja kansaa lappaa ovista ja ikkunoista. HeKan yllätyksellisyys yllättää jo itsensä kahviloitsijankin… Ohjelmassa käsitellään tänään mm. seuraavat kokonaisuudet:

Sosiaalinen media, se on loppu ny!
Hyvää elämää hamutaan
Älä kiirehdi
Erkan iPhone meni rikki ja tilalle tuli N91 – pyörivällä kovalevyllä. –> Syntyy liikeidea!
Aristoteles, antiikin kreikkalaiset, kompastuminen ja olympialaiset
Ylemaksu nuijitaan pöytään
Hylsyt lentävät, mutta vain tovin. Kestäös.
Mestarin Herkku uudistui Stockmanniksi ja Alko siirtyi
reindeerspotting.com
Opettajat, työrauha ja härdelli. Mistä ihmeestä on kyse? Älkää häslätkö!
Lähiradiot, ularadiot, nettiradiot, kansalaismedia, harmonia ja yhteistyö puhuttaa…Radion tulevaisuutta aprikoidaan ja ideoita lentelee
Meinataan puhua myös siitä, miksi media dissaa meitä, mutta kongi kuitenkin pelastaa
Flattr.com
Hyvästä elämästä puhutaan taas lopussa
vehmasassembly.com
Keijo Tahkokallio puhuu asiaa
Go Expo ja Polarin osasto:
W.I.N.D -teknologia, Mac -tuki ja vedenalainen meininki! Tämäkin on kuultava.

Musiikki
Tres Hombres – This Road
Oriental Jam – Celebration

3 thoughts on “HessunKahvila #140”

 1. Tuli tuosta opettajien ahdingosta mieleen että ei se ole oikeastaan edes koulutuksesta kiinni. Jos pelote puuttuu niin ei ole autoriteettia.

  Voimakas autoriteetti ei tarvitse (ylensä) todistaa voimaansa, mutta sen käytön salliminen antaa autoriteetille voimaa ja muille peloitetta.

  Pahinkin tappaja on vähemmän pelottava pakkopaidassa kalterin eri puolella kuin vapaana hämärällä kujalla. Nyt kun on tapana jonkun räikeän väärinkäytön tai ylilyönnin johdosta tehdä laki estämään ne niin kielletään ylensä kaikki. Ennen opettajan komentoja uskottin kun muuten lensi tukka hellänä ulos, mutta kun oppilaat tietävät nyt ettei opettajalla ole lupa juurikaan edes ääntä korottaa saatika tarttua kiinni niin milläs niitä luokasta ulos ajat.

  Maailma muuttu… valitettavasti vain ei hyvään suuntaan 🙁

  Ja loppuun kiertolainen joka kuvaa hyvin muutosta:
  Ennen ja nyt:

  TILANNE: JUHANI PARKKEERAA AUTON KOULUN PIHALLE JA TAKAPENKILLÄ ON KIVÄÄRI KAUNIISTI KOTELOSSAAN.

  1963 – Rehtori tulee paikalle, tutkiskelee Juhanin asetta ja näyttää sitten omansa.

  2006 – Koulussa tapahtuu yleishälytys. Oppilaat lukitaan luokkiinsa. Rehtori soittaa paikalla ATARI-ryhmän, joka vie Juhanin pois. Tunnin kuluttua paikalla on Punaisen Ristin, kirkon,lasten ja nuortenpsykiatrian kriisiryhmät antamassa kriisiapua oppilaille ja opettajille.

  TILANNE: JORMA JA MATTI TAPPELEVAT OIKEIN KUNNOLLA KOULUN JÄLKEEN.

  1963 – Porukkaa saapuu paikalle katsomaan. Matti voittaa ja Jorma myöntää asian. Pojat kättelevät ja ovat tästedes parhaita kavereita. Ketään ei syytetä, ei tuomita eikä eroteta koulusta.

  2006 – Soitetaan poliisille, joka saapuu paikalle koirien kanssa. Molemmat pidätetään ja erotetaan koulusta määräajaksi. Molemmat saavat syytteen, vaikka Jorma aloitti koko tappelun.

  TILANNE: PIKKU VILLE EI PYSY PAIKALLAAN LUOKASSA, VAAN HÄIRITSEE KOKO AJAN.

  1963 – Ville lähetetään rehtorin kansliaan, missä rehtori soittaa vanhemmille. Isä hakee Villen kotiin ja antaa Villelle selkäsaunan. Seuraavasta päivästä lähtien Ville istuu kiltisti luokassa eikä häiritse muita. Villestä tulee isona menestyvä lääkäri.

  2006 – Oppilashuolto on huolissaan Villen käyttäytymisestä ja selvittää asiaa kolme vuotta. Villellä todetaan ADHD ja opettajat ihmettelevät miksei Villelle saatu koko peruskoulun aikana henkilökohtaista avustajaa. Onneksi Villelle muistettiin tehdä siirto erityisopetukseen, joten kunta sai Villestä enemmän rahaa valtiolta. Villestä tulee isona sosiaalitukienkäytön ammattilainen.

  TILANNE: PEKKA RIKKOO TAHALLAAN IKKUNAN JA ISÄ ANTAA PEKALLE SELKÄSAUNAN KAIKKIEN NÄHDEN.

  1963 – Pekka oppii olemaan tahallaan rikkomatta ikkunoita. Isona Pekasta tulee yrittäjä.

  2006 – Pekan isä pidätetään ja saa rangaistuksen lapseen kohdistuvasta väkivallasta. Pekka otetaan huostaan. Kuulusteluissa Pekan sisko hätääntyy ja sanoo haluavansa isän takaisin, koska rakastaa tätä. Kuulustelua suorittava sosiaalityöntekijä tulkitsee tämän hyväksikäytöksi ja Pekan isä joutuu vankilaan. Pekan sisko otetaan huostaan. Pekan äidillä on suhde naapurin kansanedustajan kanssa josta 7 päivää saa hyvät lööpit.

  TILANNE: MAIJA KÄRSII PÄÄNSÄRYSTÄ JA OTTAA KOULUUN OMAT LÄÄKKEET JA OTTAA NE VÄLITUNNILLA.

  1963 – Maija pystyy olemaan koko koulupäivän koulussa ja oppii uusia asioita.

  2006 – Rehtori soittaa paikalle poliisin ja huumekoiran. Maijlle tehdään huumetesti, joka tuloksia ei kerrota kenellekään. Maija ja vanhemmat velvoitetaan käymään huostaanoton uhalla perheterapiassa. Maijan äidin määräaikainen työsuhde jätetään uusimatta, koska perheneuvolasta saa aikoja vain silloin, kun Maijan äidin pitäisi olla töissä.

  TILANNE: 8-LUOKKALAINEN JENNI HUOMAA OLEVANSA RASKAANA.

  1963 – 5 poikaluokkatoveria samoista bileistä ovat hiljaa ja huomaamattomia koko kevään ja muuttavat lopulta toiselle paikkakunnalle.

  2006 – Kouluterveydenhoitaja ja sosiaalityöntekijä keskustelevat Jennin kanssa. Koska keskutelut ovat luottamuksellisia, asiasta ei kerrota Jennin vanhemmille. Kouluterveydenhoitaja aloittaa Jennin kanssa sukupuolivalistuksen, joka opettajakokouksen jälkeen kohdennetaan kaikkiin 7. ja 8. luokkalaisiin. Jenniä opetetaan käyttämään kondomia. Vanhemmat soittavat huolestuneena kouluterveydenhoitajalle Jennin jatkuvasta pahoinvoinnista ja lihomisesta. Kouluterveudenhoitaja ei kerro asiasta mitään vanhemmille, vaan sosiaalityöntekijä tekee lastensuojeluilmoituksen ja Jenni otetaan huostaan, josta hän siirtyy Ensikotiin hoitamaan lastaan. 31-vuotiaana Jenni saa peruskoulun päästötodistuksen Kristillisenopiston 10.luokan jälkeen.

  TILANNE: VALDE SAA EHDOT ENGLANNISTA.

  1963 – Valde lähtee isänsä mukana Ruotsiin, jossa alkaa kasvattaa ravihevosia.

  2006 – Eduskunnan vähemmistöasiamies syyttää koululaitosta vähemmistöjä syrjiväksi. Englanninopettaja joutuu burnout-lomalle, jolta ei enää palaa töihin. Sijainen antaa oppilashuoltotyöryhmän pyynnöstä Valdelle englannista 6, jotta Valde pääsisi haluamalleen linjalle amikseen. Kun ammattikoulua on käyty viikko Valde lähtee isänsä kanssa Ruotsiin, jossa alkaa kasvattaa ravihevosia.

  TILANNE: PETTERI OSTAA LENTOKONEEN PIENOISMALLIN JA PAPATTIMATTOJA. KOOTTUAAN KONEEN PETTERI LATAA SEN PAPATEILLA JA HEITTÄÄ KONEEN RÄISKYVÄNÄ KATOLTA.

  1963 – Kone särkyy ja kaverit hurraavat je menevät tekemään samaa.

  2006 – Naapuri ilmoittaa asiasta sosiaalityöntekijälle, joka ilmoittaa asiasta myös SUPO:lle, joka puolestaan ilmoittaa asiasta Finnairille. Perheen lomamatka Kalifornian Disneylandiin peruuntuu, koska Petterin luokalla on muös Ahmed ja Mohammed nimiset pojat, joiden kanssa Petteri on lentokoneleikkejään leikkinyt. Perheelle, eikä heidän muillekaan sukulaisilleen enää myönnetä viisumia USA:han.

  TILANNE: 1. LUOKKALAINEN SOHVI KAATUU KOULUN PIHALLA, NAARMUTTAA POLVENSA JA JÄÄ PAIKALLEEN ITKEMÄÄN. VÄLITUNTIA VALVOA OPETTAJA ANTTI HUOMAA ASIAN JA MENEE LOHDUTTAMAAN ITKEVÄÄ SOHVIA PUHALTAMALLA NAARMUUN JA KANTAMALLA SOHVIN LUOKKAAN.

  1963 – Minuutin kuluttua Sohvi on unohtanut kipeän polven ja pitää Antti-opettajaa maailman parhaana, kilteimpänä ja mukavimpana opettajana. Isona Sohvista tulee ortopedian erikoissairaanhoitaja.

  2006 – Sohvin äiti näkee tapahtuman. Keskusteltuaan luokan muiden lasten vanhempien kanssa ja kuultuaan Antin tehneen moista ennenkin, päättää nostaa jutun opettajsta,joka käyttää hyväkseen oppilaitaan. Antin tuomitsemiseen ei riitä näyttöä ja Antti vapautetaan kaikista syytteistä kaikissa oikeusasteissa. TV:ssä esiintyy lasten seksuaalisesta ahdistelusta väitellyt psykologi, joka kertoo vain 1 % todellisista tapauksista tulevan esille ja valittavan sitä, kuinka vaikeaa on selvissäkään tapauksissa saada tuomiota aikaan.Pikkujouluista palaava vanhempainyhdistyksen miesjoukko pahoinpitelee Antin. Antti ei saa mitään töitä mistään ja hänen vaimonsa ottaa hänestä eron. Antti päättää elämänsä istumalla junanraiteille. 18 vuotta myöhemminn 25-vuotias Sohvi käy vieläkin terapiassa ja hoitavan psykologin mukaan menee vielä vuosia, ennen kuin Sohvista tulee työkykyinen.

 2. Hei,

  Ohjelman lopun aiheisiin liittyen. Jokunen vuosi takaperin pääsin ärsykkeiden määrän vähentämisen hyödyn jäljille, kun mietin miksi joku tietty lomareissu oli ollut erityisen palauttava. Kohdemaa, jonka kieltä ei osaa oli jutun juoni. Kotimaassa esimerkiksi pelkkä kaupassa käynti riittää siihen, että vaistomaisesti lukaisee iltapäivälehtien kohutuubaotsikot kassajonossa. Olettaa sopii, että maassa X ihmiset eivät ole sen kummempia, mutta kun vieraana ei ymmärrä lukemaansa/kuulemaansa ollenkaan, niin kyllä se levosta käy. Kohinaa nykymaailmassa piisaa, joten otin tavoitteeksi kehitellä metodeja signaalin löytämiseksi. Ehkä niistä joskus jotain saan julkaistuakin. Oli miten oli, hassu sattuma, että luin juuri Keijo Tahkokallion ”Myönteinen ajattelu lasten kasvatuksessa” kirjan (1995). Hän vaikuttaa älykkäältä ja selkeältä ajattelijalta, joten eipä ihme että kysyntää hänellä näyttää vieläkin olevan.

 3. Puhuit että juoksukengät ovat häränhuttua. No, jos se ei ole, niin ainakin shamppoo on.

  Luin hesarista n.1/3 vuotta sitten, että shamppoosta ei ole muuta kuin haittaa. Kaikkkia turhia kemikaaleja (lue ”myrkkyjä”) vihaavana, päätin ottaa jutun heti kokeiluun. Ja kuinka ollakkaan, ei sitä shamppoota ole kaivannut, vaikkakin aluksi hiukset tuppasi jäämään vähän likaisiksi. Mutta kun käy aina joka päivä suihkussa, niin ongelma hävisi n. 2kk kuluttua. Tämä perustuu siihen, että shamppoota käytettäessä, hiukset ja päänahka tulevat liian puhtaiksi, ja päänahka alkaa erittämään rasvaa liian puhtaisiin hiuksiin. Kun pesee pelkällä vedellä, hiukset tulevat sopivan puhtaiksi, eikä rasvaa synnykkään paljoa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Post

HessunKahvila #169HessunKahvila #169

Kuva: Temen nappaama ”vahinkolaukaus” HeKa studioilla joskus kesällä 2011. Kuvaa EI ole editoitu, varjot sointuivat siihen ihan luonnostaan… Huom! Katso päiväys (nauhoitettu joskus huhtikuulla, mutta kelpaa vielä ihmisen nautittavaksi). Epistolassa