HessunKahvila HessunKahvila HessunKahvila #141

HessunKahvila #141

No onkos sunnuntai siirtynyt viikon alkuun? HeKan pääsiäisylläri pärähtää eetteriin keksken maanantain. Tälläerää keskustellaan mm. seuraavista jutuista:

Apple iPad ja sen syvin olemus … tai jotain
Älypuhelimet, matkapuhelimet ja sen sellaiset
Live radio suoraan kännykästä (HeKa testasi)
HeKa konsepti ja live.. Uutta ideaa pohdiskellaan
Japanin puhelinmarkkinat ja infrastruktuuri
Paljasjalkaisten juoksuaika
Daily Sourcecode alkoi taas
Palautteita, palautteita ja keskustelua

Musiikki
Makrolon – Miami Slam (Gabriel Nielsen mix)
Dear Martin – Call For Justice

Paluukanava hehkuu jälleen blogin kommenteissa sekä numerossa 03-7411 8559 tai Skypellä hessunkahvila Soittaos koska tahansa!

Edit 1:

Tässä vielä se paljasjalkavideo, josta oli puhetta:

9 thoughts on “HessunKahvila #141”

 1. Ai, että lisää sisältöä Striimiin? Meikä on varmaan niin geek että valmiit softat ei käy vaan pitää kait itse kyhätä all-in-one lähetyssofta ja sitten ilmoille päivän lässyt. Vai onko tätä lässyä jo likaa ilmoilla? Kaikkea kanssa ne keksii. Nyt kait on kova kisa siitä onko five finger, mbt vai joku se paras. Vastaus riippuu ihan siitä kenen talutusnuorassa vastaaja on. Sitten missäs ne Kiinan raportaasit viipyvät? Aikaisempien juttujen pohjalta jorinaa löytyy jo parin kahvilajakson verran.

  1. Hei,

   Kevytkengistä. Feelmaxit parivuotta sitten kulahtivat pohjista reikäisiksi luvattoman nopeasti. Käytin siis kaksi paria yhdessä kesässä pääasiassa asvaltilla. Pehmeällä maalla imivät kosteutta kostuttaen sukat. Märällä asvaltilla sukat kastui muutaman kymmenen metrin matkalla.
   (Kävelymatkat ehkä 70-100km yhteensä, eli aika vähän siis).

   Barefoot Ted ja hänen sivuillaan FeelMax Jarmo hehkuttavat uusien mallien vedenpitävyyttä. Toivottavasti näin on, itse en kuitenkaan ala enää beettatestaajaksi, joten jään odottamaan muiden kokemuksia. Jos pitävät mitä lupaavat, kokeilin niitä uudestaan. On nimittäin vinkeä kenkä juosta päkiöillä asvaltilla. Mun juoksut on siis mallia 800m juna-asemalle silloin tälloin. Joten pitäisi kenkien edes sen verran kestää.

   Päädyin sitten MBT käyttäjäksi sandaali- ja umpikenkämalleilla. Pohjamateriaali kuluu turhan nopeasti ja umpimallisista toinen jo irvistää kärjestä. Muuten kyllä suosittelen, mutta saisivat kestää paremmin kulutusta. Hintakin on näköjään pompannut jo 199->240€…

   Lisäksi käytän vaelluskenkiä talvella/sateella säästääkseni umpi MBT paria.

   Miksi FM, tai MBT? No saa treeniä samaan hintaan kun vaan kävelee. Lisäksi normikenkieni pohjien kulumat olivat epäsymmetriset, joten otin tavoitteeksi löytää kengät jotka tukee paremman kävelytekniikan oppimista. Ilokseni voin todeta, että nykyään pohjien kulumajäljet ovat lähes identtiset ja ryhtini kävellessä on parempi ja voin kävellä nopeasti mutta rennosti.

   Harkitsen myös FiveFingersien hankkimista. Niistäkin on näköjään kevyesti lämpöeristetty umpimalli olemassa, joka voisi sopia suomen ”kesään” avokasta paremmin.

   tOtso

 2. Tuossa Ipad osiossa taisit arvella ettei tvkaista toimisi ko. laitteessa, mutta luultavasti tuo käy ja kukkuu ihan hyvin, koska toimii tällä hetkellä myös Iphonessa (eli siihen ei tarvitse Flashia).

 3. Noni, meni palaute väärään jaksoon (tämä palaute löytynee myös jaksosta 140) Kuitenkin:

  Puhuit että juoksukengät ovat häränhuttua. No, jos se ei ole, niin ainakin shamppoo on.

  Luin hesarista n.1/3 vuotta sitten, että shamppoosta ei ole muuta kuin haittaa. Kaikkkia turhia kemikaaleja (lue “myrkkyjä”) vihaavana, päätin ottaa jutun heti kokeiluun. Ja kuinka ollakkaan, ei sitä shamppoota ole kaivannut, vaikkakin aluksi hiukset tuppasi jäämään vähän likaisiksi. Mutta kun käy aina joka päivä suihkussa, niin ongelma hävisi n. 2kk kuluttua. Tämä perustuu siihen, että shamppoota käytettäessä, hiukset ja päänahka tulevat liian puhtaiksi, ja päänahka alkaa erittämään rasvaa liian puhtaisiin hiuksiin. Kun pesee pelkällä vedellä, hiukset tulevat sopivan puhtaiksi, eikä rasvaa synnykkään paljoa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Post

HessunKahvila #130HessunKahvila #130

Pitkän tauko, pitkä lähetys. Henrik ja Hackintosh http://www.hackint0sh.org/ http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Main_Page Google Wave tulee, oletko valmis? Nokia N900 tilattu ja avautuminen puhelimista pääsee valloilleen MindTrek 2009 HeKan Facebook -ryhmässä jo 100+ fania,

HessunKahvila #15HessunKahvila #15

Tervetuloa nojatuolimatkalle Pirkan Pyöräilyyn!! Maailman ensimmäisessä PirkanPyöräily-podcastissa tarjoillaan tunteita ja tuoksuja sekä raakaa puskemista ylämäkeen. http://www.pirkankierros.fi/ Kiitos Pialle tsemppauksesta!! 😀 Ja anteeksi kuulijoille kielenkäytöstäni paikoitellen. Se vaan otti niin koville