HessunKahvila HessunKahvila HessunKahvila #142

HessunKahvila #142

Kahvila palaa aalloille jälleen, mutta tälläerää yllättäen vain ”podcast-only” -muodossa. Tälläkertaa ollaan ajelemassa tihkusateisessa Jyväskylässä (jossa paistaa kuitenkin aurinko). Ohjelmassa käsitellään palautteita, keskustellaan paljasjalkajuoksusta, paljastetaan salaisuuksia sekä avaudutaan gadgeteista isolla volyymilla. Otetaanpa kenttästudioon myös audiovieraita jykevien digitaalihäiriöiden saattelemina. Terveppä tuotanoinniin tuloa siis kyytiin jälleen!

Ps. Muistahan kommentoida loosteriin tai puhelimeen, miltä tämä vaihtoehtoinen setuppi kuulostaa…ja muutenkin (niinku aina).

Soita koska tahansa: 03 7411 8559 tai skypellä: hessunkahvila

6 thoughts on “HessunKahvila #142”

 1. hep

  yllätyin kyllä miten hienosti sivu muuntui n900 selaimelle.
  mutta asiaan… uudistuminen on aina hyvästä tai tässähän palattiin juurille. ihan totta nuo puutteet n900:ssa, mutta itse en tätä ensisijaisena puhelimena käytäkkään. nettiselaus, podcast ja sähköposti ovat käyttöäni enimmäkseen ja näissä maemo on hyvä alusta. luulempa että softaa saa odottaa kunnes symbian puoli tulee qt yhteensopivaksi. ovi synkronointia jäin kaipaamaan, joka toivottavasti korjaantuu 1.2-päivityksessä.
  eniten studio julkaisusta jäin kaipaamaan live puheluita, kovin oli yksinpuhelu. ja live kommentointi (irc) olisi mukavampaa, koska siitä syntyy heti rönsyilyä ja ehkäpä ei niin käsikirjoitettua tavaraa. mutta parempi tälläinen jakso kuin ei jaksoa ollenkaan.

  stemppiä juoksu harjoitteluun.

  ps anteeksi isot kirjaimet, viesti kirjoitettu n900:lla. ei jaksanut aina painaa shift:ä

  se on moro

 2. moro

  täällä kanssa kirjoittelen n900 ja tuossa kovasti pohdin kuunnellessani, että vielä eilen olin ihan samaa mieltä tästä laitteesta. Nyt taas tästä tykkää ihan kivasti, kyllä tää kuitenkin pelaa aika ok ja tää nettiselain on kuten sanoit tosi hyvä. vai sanoikko, ainakin mää muistan niin. 🙂 mutta puhelimenahan tää on aika käsi. Jos vielä totta puhutaan, niin kyllä tää tällä hetkellä taitaa sittenkin olla paras laite markkinoilla. uusi iphone tullessaan sitten varmaan mullistaa kuvan.

  Jakso kuulosti hyvältä, ihan kiva vaihtelu välillä, mutta kuten edellä mainittiin, jäi liven tuomat puhelut ja irc aika hyvin pois. Ei se nyt haitannut, mutta ne on tosi kivoja juttuja ja et sää niitä kyllä sanonutkaan mihkään hukkaavasi. 🙂 hyvä jakso paljon asiaa.

  tee taas piakkoin jakso ja jos ilmotat siitä jossain, niin varmaan liveenkin osaa porukka vaikka se ei oliskaan sunnuntaiiltana.

 3. Mobiilisti Nokia 5800 xm kosketuksella:
  Hessu tiedusteli mitä tykätään tallaisesta ulkoistetusta lähetyksestä? Kyllä toimii, ihan toinen fiilis jutuissa kun et ole ’studio moodissa’. Kumpiakin mielellään kuuntelen. Itse podcastin äänimailma hyvä, suotta hätäilit tuulista ja muusta, ainut se puhelin vastaajan venytys ohjeen kanssa oli kuuluvuudessa hieman rajalla.
  Kireitä perhosiimoja!

 4. Podcast istuu omiin tarkoituksiini hyvin, koska olen kuunnellut aiemmatkin Hessunkahvilalähetykseni jälkijättöisesti eli saanut RSS:llä tiedon ja kuunnellut ladatun MP3 tiedoston.

  Hurjan paljon samaa mieltä Järvisen mietteistä kovosta ja softasta mobiililaitteiden osalta. Nokia on pitkään vain sumputtanut uusia laitteita markkinoille ja jättänyt sovellukset ja käyttöliittymänkin toissijaiseksi; koska heidän suuruus mitataan vain myytyjen laitteistojen perusteella. Tässä mielessä Applen iPhone kiinnostaa minuakin, mutta pakkoliitto Soneran kanssa on estänyt tehokkaasti moisen laitteen hankinnan. Android näyttää tulevan rinnalle, mutta kuten todettu Linuxeista, niin kehitys nojaa liikaa yhteisöjen ja foorumien varassa ja jälki jää helposti puolivillaiseksi ja vain yhdelle laitteelle tuetuksi, kuten esim. Google Android Nexus Onelle.

  Hessunkahvilan ”menosta ja meiningistä” en ole tykännyt eli jos näillä tarkoitetaan musiikkivalintoja. Olen kelannut ne aina pikakelauksella yli. Klassinen jazz ja raskas heavy eivät ole tämän kuuntelijan juttuja ja toisekseen musiikin pitäminen mukana pakottaa käyttämään suurempaa bittivirtaa. Ts. pelkkä audiopodcast kuuluu tai tarvitsee vähemmän bittejä (näytteenottotaajuus) kuuluakseen vs. 128 kB/s:een verrattuna.

  Lähetyksessä #142 Hessulta tuli rohkeammin omia mietteitä, ajatuksia, kommentteja ja näistä pidin. Studiolähetyksissä mies on kai enempi tai vähempi ”pidetty ruodussa” ja N900:lle tai Linuxille uskollisena vakiopuhelinsoittajien tiimoilta.

  #142 lähetyksestä taisi jäädä uupumaan vain kovan suosion saanut Mitä uutta vempainten maailmassa -osio. Siitä minä ja minun paras kaverini (minä) ollaan pidetty kovasti. 😉

 5. Moikka, hienosti tämä toimii Nokia E71 kapulassa myös 😉 kiitos paljon!!
  Please keep up the good work Hessu, thanks!!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Post

HessunKahvila #183HessunKahvila #183

Kahvila tulee jälleen yllätyksenä kuin faksi ministerille. Tällä kertaa ollaan kuntoilun hengessä Loopissa ja muistellaan menneitä. Puhutaanpa paljon myös muutakin. Tervetuloa jälleen kyytiin! Ota kuppi kaapista ja käy kuulolle. Palauteloosteri