HessunKahvila HeKaTV HessunKahvila #152 (tv)

HessunKahvila #152 (tv)

Tämä on HeKan jakson #152 video versio. Videosta löytyy myös extramatskulla varustettu LIVE -feed versio HeKaTV:n Bambuser -kanavalta (alla näkyvästä soittimesta). HeKaTV:n lähetykset voi tilata myös omana RSS-syötteenään tästä tai iTunesista

3 thoughts on “HessunKahvila #152 (tv)”

 1. Huomenta Hessu!

  Palautetta tai kommenttia lähetyksestä #152, jossa herkistelit ajatuksella antaa tilaisuuden Samsung Galaxy S androidluurille ja ihastelit myös Navigon ohjelmaa.

  Minulla sattuu olemaan molemmat ja kai olen oikea ihminen varoittamaan hankinnasta. 😉

  Galaxy S on kovoltaan hyvä ja pipariukolla varustettuna lähes sama kuin vastajulkaistu Nexus S. Galaxy S:n puhutuin, kommentoiduin ja parjatuin asia on ollut sen RFS tiedostojärjestelmä, joka on perua DOSin FATille ja josta on aiheutunut hidastelua tilanteissa kun tiedostoja luetaan tai kirjoitetaan. XDA foorumi on kunnostautunut asiassa ja sen nerot ovat tarjonneet vaihtoehtoisia Linuxin tiedostojärjestelmiä, joista on käytetty näppärästi nimityksiä LagFix. RyanZA nimimerkki on tuottanut helpon tavan asiaan tarjoamalla Android Marketissa z4mod, joka osaa muuntaa tarvittavat/ välttämättömimmät hakemistot Ext2:ksi. Z4mod osaa rootata ja un-rootata luurin, hakea patchätyn kernelin ja tehdä tuon RFS – Ext2 muunnoksen. Jos ei halua, että kerneliin kosketaan, niin sitten on vaihtoehtona z4root ja OCLF (One Click Lag Fix). XDA foorumilla on myös vaihtoehtoja tieodostojärjestelmälle ja tarjolla on myös Ext4. Tästä fixistä käytetään nimitystä Voodoo. Useat valitsevat tämän, koska numero 4 on isompi kuin 2. =) Ext4:ssä on mm. journalointi..

  Navigonin Reality Scanneria en ole kokeillut ja taitaapa olla ominaisuus, joka ei pakettiini kuulu. Valitsin paketin, johon kuuluu Scandimaiden lisäksi myös Eesti. Täältä päin Suomea kun tuo maa on vain autolauttamatkan päässä. Taitaa olla myös ettei Kaista-avustinkaan olen tässä paketissani, koska heidän kotisivuillaan mainitaan, että ko. palvelu osaa kertoa tarkasti mille kaistelle ryhmittyä. Omien kokemusten mukaan esim. Vantaan Käärmeenportissa tätä ei tapahdu. Käärmeenportti on ajokaistojen härdelli, jossa käännytään Lahden moottoriväylältä esim. Kehä III:lle (esim. Tikkurilaan). Omien kokemusten mukaan luuri kyllä ilmoittaa minne kääntyä, mutta kun on sellaisessa kohdassa tuleeko valita nyt vasen vai oikea kaista, niin tätä tietoa Navigon ei ole minulle osannut kertoa.
  Galaxy S:ssä toimiessaan Navigonin naisen tuottama opastustääni ei vain kuulu riittävän hyvin automelussa, vaikka ääni olisi asetettu täysille. Onko Galaxy S:n ulkoinen kaiutin tähän syypää vai mikä. Luultavasti.

  Android OS v2.2 eli FroYon (jäätynyt yogurtti) mukana tuli tuki Flash v10.1:lle. Ennen FroYoa eli Eclairissa (v2.1) oli Flash Lite eli rampautettu mobiiliversio. Odotus Flash 10.1:stä oli kova ja hehkutus sen mukaista. Bensaa myyntimiesten hehkutuksille. Totuus on sitten se karumpi kolikon kääntöpuoli ja ymmärrän hyvin Steve Jobsia ja inhoa Flashiä kohtaan. Kaveri kun oikeassa. Johtuneeko liiallisesta Windowsin käytöstä vai mistä, mutta kun linuxkaveri sanoo, että ”homma toimii”, niin se tarkoittaa yleensä sitä, että Flash 10.1 tarjoaa kyllä esim. YLEn videot katsottviksi. Windowsmiehenä taas totean, että video pätkii eikä huulisynkkä ole kohdallaan. Flash myös hidastaa webbisivuja mielettömästi, mutta onneksi mukana tulevasta (Chrome Lite) selaimesta saa ’On demand’ nimisen asetuksen päälle (MENU/ Lisää/ Asetukset/ Ota laajennukset käyttöön: On demand). Tämä asetus jättää Flashin lataamatta ja ilmaisee näistä ikkunoista vihreällä alaskätisellä nuolella.

  FroYolla ja lagifixillä varustettu Galaxy S ei ole hassumpi. Kytkyllä ostettuna sen saa kai edelleen alle 400 eurolla. Etuna myös se ettei luuri ole operaattorilukittu. Suositella en uskalla, koska HTC:ltä tuli vastikään Desire HD ja Z -mallit ja jos satut diggamaan kovastikin esim. Applen iPhone 4:stä. Ja taisitpa unelmoida myös Nokian N8:sta ja sen 12 Mpix kamerasta. Pyydä nyt ihmeessä Suomen Samsungilta Galaxy S koekäyttöön, tee meille siitä oma raportointisi ja siinä samalla saat käsityksen onko se sinun uusi luurisi vai ei. Eli löydätkö Galaxy S:lle ne ohjelmat, joita ilman et voi elää.

 2. Lukaisin jokunen kuukausi sitten Tiede-lehdestä tieteellisesti testatusta ja toimivaksi todetusta laihdutuslääkkeestä.

  Kyseistä lääkettä saa apteekista, mutta ehkä myös hyvin varustelluista ravitsemusliikkeistä. Sivuvaikutuksena se hivenen lisää virtsaamistarvetta.
  Kyseistä nestemäistä lääkettä otetaan juuri ennen ateriointia kaksi lasillista.
  Meillä täällä ’Helsingin lähiössä’ sitä lääkettä (vettä) saa raanasta.

  Etköhän tämän vinkin + muutenkin hyvien elämäntapojen avulla pääse kaksinumeroiseen arvoon vaakalukemissa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Post