HessunKahvila HessunKahvila HessunKahvila #157 (Radio/TV)

HessunKahvila #157 (Radio/TV)

HeKan tämänkertaisessa jaksossa pidetään mm. maailmankaikkeuden ensimmäinen radioamatööriyhteys suorassa TV-, Radio- ja Podcastohjelmassa. Ohjelma on myös Suomen virallinen iPad2 ja AppleTV -spektaakkeli. Myös paluukanava rallattaa totuttuun tapaan. Tervetuloa mukaan! Pöytänne on katettu.

Ohjelman tarjoaa suomicom.fi

2 thoughts on “HessunKahvila #157 (Radio/TV)”

  1. Täytyypä heti kommentoida tuosta Latexista. Eli sehän ei ole mikään linuxin tekstieditori, vaan ihan kaikille käyttöjärjestelmille saatavissa oleva ladontajärjestelmä. Idea on siis kirjoittaa jollain tekstieditorilla tekstiä, jonka sekaan on laitettu tiettyjä muotoilukomentoja. Tämä tekstitiedosto sitten ajetaan latex-ohjelmiston läpi, joka generoi valmiin muotoillun dokumentin esimerkiksi pdf-tiedostoon. Latex on hyvin käytetty akateemisessa maailmassa, koska kaikki muotoilut tulevat automaattisesti juuri halutunlaiseksi, eikä käyttäjän tarvitse huolehtia niistä. Näin ulkoasu on aina siistiä, ja juurikin matemaattisten kaavojen tuottaminen onnistuu suhteellisen helposti. Lisää esim wikipediasta http://fi.wikipedia.org/wiki/Latex

    Itse en kuitenkaan pystyisi käyttämään latexia muistiinpanojen tekemiseen, sillä muotoilujen tekeminen on hiukan hidasta. Järjestelmä onkin tarkoitettu lähinnä julkaisukelpoisten dokumenttien tuottamiseen.

  2. Moro Hessu! On kyllä ollut mielenkiintosta kuunnella noita radioamatöörivirityksiä, varsinkin kun olen itsekkin harrastellut kaikkea sähköön liittyvää muutamia vuosia. Että kuulisin mielelläni myös jatkossa. Ja jos tiedät/joku muu tietää, haluisin myös kuulla tarkemmin noiden radiolaitteiden toiminnasta, miten signaalia käsitellään vastaanottimessa, mitä radioaallot varsinaisesti ovat, yms. Vaikka ihan alkeishiukkastasolle asti. Vai onko nuo tiedot kovinkin salaisia, kursseilla opittavaa arkaluontoista tietoa? 😀

    Kahvilaan on tullut biisitoiveita viimeaikoina, joten teen omani. Kaipa tämä on tekijänoikeusvapaata, ainakin biisit on ladattavissa ilmaiseksi levy-yhtiön sivuilta:

    http://www.freakdancerecords.net/english/mp3.html

    Anna palaa samalla menolla!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Post

HessunKahvila #100HessunKahvila #100

HessunKahvila is back! Ylipitkä yliäänijakso aloittaa 3. tuotantokauden kunnon jymäyksellä. Sadas juhlajakso ja takuuvarma härdellilähetys puhaltavat pölyt pois kansamme podcastruuduilta ja soittimista. Kahvilan kupit kilisevät, soitto soi ja väkeä lappaa

HessunKahvila #19HessunKahvila #19

Hiihoo…aim bäk! HessunKahvilan jaksossa tälläkertaa tapetilla mm. seuraavat aiheet Jingle Janilta… Palauteloosteri Palautekanavien kertaus Skypellä hessunkahvila -nimelle MyChingo-palvelulla sivujen oikeasta reunasta Puhelimella numeroon (03) 7411 8559 e-mail hessu at hessujarvinen