HessunKahvila HessunKahvila HessunKahvila #16 – SpeakersCorner #5

HessunKahvila #16 – SpeakersCorner #5

Kaistan loppumisen takia, tämä jakso julkaistaan vasta nyt. Pahoittelut myöhästymisestä…mutta parempi myöhään, kuin ei silloinkaan.

Kaista-asioihin suunnitellaan parhaillan parannuksia. Sillä välin, olkaatten niin hyvät ja SCtä kuunnelkaatten jälleen kerran.

Tajuttomassa hyperpläjäys-maratooni-lähetyksessämme aiheina tällä kertaa mm 🙂

Mukana keskustelussa tässä jaksossa: Hessu, Henrik sekä uusi vieras: Jani

Ohjelma on ensimmäinen HK joka on tuotettu mobiilistudiossa (jälkituotanto)
Miten kaikki alkoi podcastingin osalta HK:ssa?? Entä muilla? Kansanradion kautta?
Radioiden musaohjelmat podcastina, ei musaa…right…toimii(ko)?
Erilaiset podcastien kuuntelutavat
iPod filosofia: ”oikea” ja ”väärä” tapa käyttää iPodia ja iTunesia
Apple filosofia ja Mac ideologia…”oikea” ja ”väärä” tapa käyttää Mäkkiä
Finder on ihan hanurista!…Vaiko sittenkin ”Think Different” -puutostila Switchaajan ajattelussa..ja muuta Apple horinaa
Spotlight vs. Google Desktop http://desktop.google.com/
Foliopipot päähän, kun googlea käyttää!!
Matkustavan käyttäjän tavat hallita tietoa (on-line muistikirjat ja muut tavat)
Google Notebook www.google.com/notebook
Kuka se nyt oikein keksikään taas tämän podcastin…
Englannissa podcast, joka ylittänyt 500 lähetyksen rajan..
iTunes ja podcast lista. Miten se toimii? Vastaus tässä.
RSS ja selaimet
Henrikin iPod ongelmat…kone takuuvaihtoon
iPod käyttökokemuksia ja suojia agent18.com ja muuta mukavaa
Ainiin se ohjelman agenda…pitikös siitä puhua…
Freemind (http://freemind.sourceforge.net/wiki/index.php/Main_Page)
Uusi podcast directory (http://www.thepodship.com/)
Suomalainen podcast directory!?!? Sellanen pitäs tehdä…
Domain re-directit (http://www.dy.fi/)
Palautetta pukkaa…
Audiomag vs. Podcast
Angela Merkel (http://www.angela-merkel.de/) podcastaa…Jihuu!! Ai se ei ollukkaan Helmut Kohl… 😀
http://mprec.com/ Kännykkänauhurillako podcastista kansanradio!?
Hauska sattumus ja palaute PodPäivässä (http://podpaiva.tunk.org)
Statistiikkaa ja muuta kummallista

15 thoughts on “HessunKahvila #16 – SpeakersCorner #5”

  1. Teillä oli puhetta YLEn podcasteista. Meillä ollaan laajentamassa podcast – valikoimaa, pankaapa tilaten tämä osoite

    http://www.yle.fi/radiosoitin/podcast.php?language=fi

    Mitä tulee musiikkia sisältävien ohjelmien biiseihin sisään ja biiseistä ulos vievien juontojen editoimiseen, olette tietysti oikeassa että vähän pöntöltä se kuulostaa, mutta toisaalta aika usein juttu jatkuu niin kiinteästi siitä ensimmäisestä lauseesta, että ohjelmasta tulisi vieläkin oudomman kuuloinen, jos musiikin olemassaolo yritettäisi totaalisesti kadottaa. Kokeiltu on, ja revitty hiuksia. Musiikittomaksi versioidun ohjelman sijasta se olisi melkein jo eri ohjelmaeditio. Toki sellaisiakin voisi tehdä.

  2. Heps,

    Kiitos taasen palautteesta ja mielenkiintoisesta linkistä! Pitääpä pistää tilaten.

    On totta, että tuo musiikin kadottaminen ohjelmasta, joka pohjautuu musiikkiin (ainakin suurelta osin) on hankalaa. Tuo maintsemasi erillinen ohjelmaeditio olis varmaan ainoa vaihtoehto tehdä homma niin, ettei saivartelija-nörtitkään (sainöt) jaksaisi valittaa :-)….joskin se on aika työlästä. Ja nörtit valittaa kuitenkin aina, teki mitä tahansa :-)….

    Toisaalta siinä oudohkossa ohjelmakulussa, kun musa puuttuu, on oma rosoisuuden tuoma fiiliksensäkin. Uutta mediaa ja kokeellis-induktiivista toimintaa…vähän kuin niitä elektroniputki -kokeita.

  3. Puuh…olipa muuten harvinaisen sekaisin nuo ohjelmamerkinnät. Linkit viskoivat sinne och tänne. Kiitos Janille palauttesta. Nyt on korjattu ja pitäisi mennä oikeille sivuille. Sitä sattuu, kun ei käytä hattuu. 🙂

  4. Morientes. Kuuntelen tässä SC-jakson 16 loppuosaa valokuvien kanssa näprätessäni, ja huomasin vasta, että nimeni mainittiin. Tuote, josta puhuitte, oli http://www.mprec.com/. Ei maar siinä mitään puhelimeen tartte ladata.

  5. No niin – olithan sen itsekin jo Shownoteseihin korjannut. Jaha, ja nyt sanot sen itsekin (ajassa 1:18 ja risat). Rattoisa formaatti muuten tämä teidän kimppajuttelunne, mutta kyllä pikkasen pitkäksi menee välillä…. 🙂

  6. Nonnii, kohta päästään -toivottavasti- podcastingin ytimeen kun testaan imaiseeko Zen Vision M ohjelman ongelmitta sisuksiinsa. Hieno peli vaikka käyttöliittymä voisi olla simppelimpikin.

  7. No perskules! Onnea Sepe uuden hienon soittopelin johdosta!! Tuo pitää kyllä nähdä livenä. Tuo vehjeshän tukee myös videota, joten pääset testaamaan myös HK:n VidBittejä sillä…

  8. Testailin muuten tuota mprec.comia Hieno systeemi. Kuten Tuija tuolla korjaakin, ei puhelimeen tarvitse ladata mitään. Eli toimii ihan millä puhelimella vaan. Kätevää kuin mikä. Neuvottelupuhelu -toiminnon avulla voi tehdä vaikka puhelin haastattelun puhelimessa…ööö…niin. 🙂

  9. Kummelit ainakin pyörivät hyvin, Nikke Knatterton ja Puuha Pete vaativat näköjään muokkausta. Liuku/hipaisukytkin on muuten epäonnistunut vempain, vaatii tarkkuutta enemmän kuin minulta tuntuu löytyvän. Vidbitejäkin voisi testailla kunhan selvitän miten onnistuin ensimmäisen kahvilan tallennuksessa, sinne se meni vaan en muista miten. Onkos mitään simppeliä ohjelmaa joka antaisi tallentaa podit suoraan Zenille kikkailematta?

  10. Hmm…luulis, että siihen joku ohjelma löytyy. Eikö tullut mukana pakaasissa?

    Toimiikohan Zen yhteistyössä iTunesin kanssa? Se on kätevä ohjelma podcastien hakemiseen iTunesin (verkkokaupan) hakemistosta. iPodiinhan kama siirtyy siitä ohjelmasta, kunhan vain laittaa piuhan kiinni. Voisiko toimia Zenin kanssa myös näin? Joku joka tietää, voisi kommentoida.

  11. Terve taasen 🙂

    Tähän vilkkaaseen keskusteluumme liittyen ajattelin juhlallisesti täten ilmoittaa, että HessunKahvilan keskusteluryhmä on avattu osoitteessa:

    http://forum.hessunkahvila.com

    Ja kyllä…myös domain http://www.hessunkahvila.com toimii 🙂

    Eli lisää vaan kommentteja myös tänne kommentteihin, mutta tervetuloa myös keskustelemaan aiheista yllämainittuun keskusteluryhmään. Voi olla, että nämä blogin kommentit joudutaan ”disabloimaan” valtaisan kommenttispämmin johdosta. Keskusteluryhmä palvelee kuitenkin nyt ja jatkossa. Se soveltunee paremmin myös ulkoasunsa puolesta vilkkaaseen ajatusten vaihtoon.

    Tervepä siis tuloasen. 🙂

  12. ”Toimiikohan Zen yhteistyössä iTunesin kanssa?”

    No ei, tarjolla on vain lataus iPodiin. Syrjintää! Siis nimenomaan iTunes ei toimi yhteistyössä muiden kanssa.

  13. ”Siis nimenomaan iTunes ei toimi yhteistyössä muiden kanssa.”

    Ai niinkös päin se olikin..damned. 🙂 No onneksi Ranskalaiset ja Norjalaiset ovat muuten valittaneet jo myös Applen ”Fair Play” -teknologiastakin (vähän samaa ongelmaa kuin tuo ”toimii vain iPodin kanssa” -syndrooma). Se tekniikka kun estää sen, että iTunes-kaupasta ostetut biisit ei soi muissa kuin iPodeissa….

    No kohta sattuu Applea ihan omaankin leukaan tossa Fair Playssa, kun Mikki$ofta saa oman pläyerinsä valmiiksi. Niillä on myös oma fairipläy, joka ei toimi kuin Gatesin soittimessa. Sitten ne tarjoo ilmaiseks mahdollisuuden konvertoida koko iTunes kirjasto niitten kirjastoon. Mikki$oftan soitto-ohjelma lukee käyttäjän iTunes kirjaston ja imuuttaa kaikki siellä olevat biisit uusiksi omaan kirjastoonsa Mikki$oftan verkkokaupasta..ILMAISEKSI…mites sitten suu pannaan…

    Outoa juttua tulee täältä, näin Apple -mieheltä, mutta hanurista on tollaset monopolit oli se sitten Omena tai Appelsiini-kauppias. Kossukin pitää saada maitokauppaan…KELE! 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Post

HessunKahvila #124HessunKahvila #124

HeKa on jälleen täällä! Vauhdikkaan kuulaassa ja raikkaassa kesäkuun perjantai-illassa rimpuilemme jälleen podcast-webradio-mainosradio-tähtien taivaalla. Monimuotoisessa monikanavalähetyksessämme käsittelemme jälleen (loman siivittämänä) seuraavat kokonaisuudet: Kesäloma on ja hienoa on! Pyöräily ei onnistukkaan